Cum repari parul dupa expunerea la soare


Soarele, apa sarata a marii sau clorul din piscina au efecte nedorite asupra parului tau. Hairstylistul Cristi Pascu enumera metodele de revitalizare a podoabei capilare.


Uleiuri hidratante si masti naturale

"Pe langa mastile obisnuite, care se gasesc in comert, puteti apela si la metode traditionale si sa folositi masti pe baza de unt de shea sau pe baza de uleiuri de argan si nuca de cocos. Este indicat ca temperatura ambientala sa fie cat mai ridicata in momentul aplicarii acestor masti. Astfel, porii sunt deschisi si substantele hidratante patrund mai bine in radacina firului de par", spune cunoscutul hairstylist.

Taie varfurile

"Chiar daca ne dorim par din ce in ce mai lung, trebuie sa luam in considerare tunsul varfurilor. Doar asa se poate evita o degradare accentuata a parului. Mai bine tundeti 1 cm dupa o vara lunga si fierbinte, decat un sfert din lungime la inceput de iarna", mentioneaza specialistul care se pregateste sa invete si sa lanseze noi talente la Academiei de Coafura Cristi Pascu.

Evita folosirea placii de par si a uscatorului

"Dupa baie, lasati parul sa se usuce natural si evitati folosirea placii sau a uscatorului de par cel putin o luna. Incercati, totodata, sa nu folositi produse de styling in exces",

Sampoane revitalizante

"Exista o serie de sampoane pe piata ce contin keratina, care ajuta astfel la regenerarea firului de par. Vitaminele din sampon vor ajuta parul sa-si revina la structura lui sanatoasa si la rezistenta anterioara sezonului estival", mentioneaza specialistul.

related posts