Cum să ai grijă de tine la orice vârstă. 60 poate fi noul 40, fără proceduri invazive


Chiar dacă ai împlinit 60 de ani, vârsta nu e mai mult decât o cifră și o poți demonstra prin propriul exemplu.

Tag-uri:

Chiar dacă în anii trecuți ai făcut multe greșeli, poate te-ai neglijat, ai mâncat haotic, te-ai stresat inutil pentru aspecte insignifiante, niciodată nu e prea târziu să-ți transformi propriul corp într-un templu, în care să investești energie pozitivă, hrană sănătoasă, apă și multă iubire. Totodată, se spune că orice chip e ca o oglindă, că reflectă ceea ce am trăit, experiențe fericite laolaltă cu cele neplăcute și că fiecare rid are în spate o poveste. Tocmai de aceea, trebuie să ni le asumăm și să le afișăm fără complexe.

Dacă nu ai citit cartea „Eat, pray, love”/ Mănâncă, roagă-te, iubește”, scrisă de Elizabeth Gilbert, o femeie puternică și inspirațională, e timpul să o faci. „Căutăm fericirea peste tot, dar suntem precum cerşetorul din povestea lui Tolstoi, care şi-a petrecut viaţa cerând trecătorilor câţiva bănuţi, fără să ştie că stătuse tot timpul deasupra unei comori. Comoara noastră – perfecţiunea noastră – există deja în noi. Dar pentru a o atinge, trebuie să lăsăm deoparte agitaţia continuă a minţii, să renunţăm la dorinţele egoului. Şi să intrăm în tăcerea inimilor noastre” – acesta este unul dintre sfaturile autoarei de care ai putea ține cont.

Și dacă nu știi de unde să începi, venim în ajutorul tău cu câteva recomandări: 

Îngrijirea – o prioritate

Nu există femei neîngrijite, fie că vorbim de unele de 20, 40, 60 sau 80 de ani, ci Eve care uită de ele însele, care se autopoziționează pe ultimele locuri în ordinea priorităților lor. Încearcă să îți devii cea mai bună prietenă, chiar dacă până acum nu ți-a reușit mai mereu și să îți faci din îngrijire un adevărat ritual. Un ten îngrijit și un păr sănătos pot șterge garantat zeci de ani și îți pot conferi un look fresh. Pentru piele, alege cu încredere Cosmetice Greenland, adevărate elixire ale tinereții, creme, balsamuri de buze și loțiuni de corp intens hidratante, cu ingrediente bio, care sunt ușor absorbite și au efect de lungă durată. Nu uita de curățarea pielii, de importanța demachierii și de masajul facial. În privința părului, poți face o pauză de la vopsele și alte forme de agresiune. Alege o perioadă în care să îți răsfeți podoaba capilară fără produse de styling, după care cumpără o vopsea naturală, de tip henna, care acoperă firele albe, dar nu degradează deloc structura firului de păr și combate căderea. 

Investigațiile medicale – o necesitate

Chiar dacă de cele mai multe ori, o parte semnificativă dintre acestea nu sunt decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, așadar implică costuri serioase, investigațiile medicale trebuie realizate frecvente, chiar și în scop preventiv. 

Bolile de inimă, cancerul, diabetul sunt afecțiuni mai frecvente la această vârstă, de aceea trebuie să fii atentă la orice schimbare din organismul tău, fără a te alarma. Este important, mai ales că metabolismul tău e mai lent, să adopți o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume, și să încerci să faci mișcare zilnic. Evită alergatul sau săriturile, deoarece pot pune o presiune prea mare pe articulații, sau cel puțin nu înainte de a trece pe la cabinetul unui medic ortoped și de a vedea valorile unui test de osteodensitometrie, prin care îți este evaluată și monitorizată densitatea osoasă, afectată odată cu instalarea menopauzei. Ai multe alternative la alergat, nu atât de incisive, cum ar fi pilatesul sau înotul.

În concluzie, timpul nu merge înapoi, e firesc și nu poate nega nimeni valoarea de adevăr a acestei afirmații, însă în tine stă puterea să îți transformi fiecare zi într-o nouă sursă de bucurie și posibilitate de a face ceva nou și de a-ți acorda atenția pe care o meriți.

Sursă foto: unsplash.com

FULLSCREEN
Cum să ai grijă de tine la orice vârstă. 60 poate fi noul 40, fără proceduri invazive
  • /

related posts

Modifică setările cookies