Cum să alegi parfumul care să-ți reflecte personalitatea


Alegerea unui parfum este foarte subiectivă: de cele mai multe ori, testăm suficiente arome până găsim una care ne place mai mult decât celelalte.

Tag-uri: #parfum #cum alegi

 Bineînțeles, există și criterii foarte clare ca să te poți bucura de el, cum ar fi să te asiguri că ai optat pentru un parfum original

Unii consideră că preferințele noastre în ceea ce privește parfumurile nu sunt întâmplătoare. De fapt, mai mulți oameni de știință au studiat legătura dintre parfumuri și personalitate. Unul dintre cei mai cunoscuți este Dr. Alan N. Hirsch, fondatorul Fundației pentru Tratament și Cercetare a Mirosului și Gustului, aflată în California. 

Dr. Hirsch a identificat o serie de trăsături de personalitate comune pentru cei care preferă un anumit miros. Plecând de la concluziile sale, poți alege un parfum de care să fii sigură că e în tandem cu personalitatea ta. Astfel, vei putea transmite mesajul dorit cu ajutorul parfumului pe care îl porți. Totodată, nu uita să ții cont de modul în care diferite note (de vârf, medii și de bază) se îmbină: un parfum cu note de vanilie de vârf va fi destul de diferit de unul cu note de vanilie de bază. 

Iată câteva arome și trăsăturile cu care sunt asociate, împreună cu câteva idei de parfumuri pentru care poți opta: 

1. Note citrice

Persoanele care preferă parfumurile citrice au tendința de a fi ambițioase și de a ajunge în poziții de conducere. Dacă ești genul care domină grupurile în care se află și te simți confortabil să preiei controlul în situații sociale, un parfum cu note citrice poate fi o opțiune excelentă. 

Idei de parfumuri

Roberto Cavalli - Apă de parfum Paradiso

Nina Ricci - Apă de parfum Nina L’Elixir

Karl Lagerfeld - Apă de parfum Karl Lagerfeld for her

Thierry Mugler - Apă de parfum Angel Innocent

2. Note de trandafiri

Persoanele care aleg de obicei parfumuri cu note de trandafiri sunt introvertite și iau doar decizii calculate, precaute. Mai mult, acestea au deseori o natură sensibilă față de nevoile celor din jur, potrivit RD

Idei de parfumuri

Elie Saab - Apă de toaletă Le Parfum Rose Couture

Trussardi - Apă de parfum The Black Rose

Bvlgari - Apă de parfum Bvlgari Rose Goldea

Lancome - Apă de parfum Tresor Midnight Rose

3. Note de gardenii

Persoanele caracterizate de stabilitate, pe care te poți baza, au o probabilitate mai mare să opteze pentru un parfum cu note de gardenie. Acestea nu au o fire schimbătoare și caută relații solide, pe termen lung, atât în ceea ce privește grupul de prieteni, cât și viața romantică. 

Idei de parfumuri

Yves Saint Laurent - Apă de toaletă Rive Gauche

Carolina Herrera - Apă de parfum Carolina Herrera 212 Sexy

Hermes - Apă de parfum Jour d’Absolu

Gucci - Apă de toaletă Flora by Gucci Gorgeous Gardenia 

4. Note de lavandă

Persoanele care optează de obicei pentru parfumuri cu lavandă au tendința să fie curioase, să prețuiască prietenia și să lucreze bine în grupuri. Acestora le este ușor să creeze legături cu noi persoane, deoarece sunt în general considerate a fi plăcute, rezervate și grijulii. 

Idei de parfumuri

Elizabeth Arden - Apă de toaletă Green Tea Lavender 

Davidoff - Apă de toaletă Cool Water pentru femei

Oscar de la Renta  - Apă de toaletă Oscar pentru femei

Guerlain - Apă de parfum Guerlain Mon Guerlain

5. Note de vanilie

De obicei, vanilia e considerată o alegere banală, lipsită de orice îndrăzneală. Din acest punct de vedere, persoanele care aleg să poarte parfumuri cu această aromă tind să fie chiar opusul: persoane extrovertite, pline de viață, energice, care iubesc să socializeze și să se distreze.

Idei de parfumuri

Lancome - Apă de parfum Lancome Poeme 

Guerlain - Apă de parfum Samsara

Paco Rabanne - Apă de parfum Ultrared

Kenzo - Apă de parfum Flower by Kenzo

 

 

Sursă foto: Freepik

related posts

Modifică setările cookies