Cum sa aplici eficient masca de par si cum sa folosesti corect placa. Afla cum iti distrugi singura parul


Hairstylistul Cristi Pascu ne atrage atentia asupra unor greseli pe care multe dintre noi le facem cand vine vorba de parul nostru. Folosim sampoane si elastice nepotrivite, nu ne pieptanam cat trebuie, folosim incorect placa de par si tinem parul strans prea mult timp.


1.    Samponul potrivit. Este important sa stim ce tipologie are parul nostru pentru a-l spala cu samponul adecvat (par gras, uscat, deteriorat, etc). Nu ignorati acest aspect si nu il spalati zilnic decat cu produse usoare, pentru uz frecvent, ce nu degreseaza puternic.

2.    Mastile de par hidratante se aplica doar pe lungimea firelor de par, nu si pe radacina acestora.

3.    Nu tineti parul strans foarte mult timp. Daca va doriti sa purtati astfel, nu o faceti mai mult de sase ore pe zi. Altfel incepe sa isi piarda din suplete si sa cada.

4.    Prindeti-va parul cu un elastic de buna calitate pentru ca altfel riscati sa va deteriorati firul de par. Renuntati la elasticele de cauciuc deoarece agata si subtiaza firul de par in timp.

5.    Pieptanati-va parul zilnic. Este indicat pentru ca stimuleaza  circulatia sanguina la nivelul scalpului si hraneste si oxigeneaza radacinile firelor de par.

6.    Atentie la taparea a parului. Este de preferat sa lasati acest procedeu in mainile specialistilor pentru ca, executat incorect, poate provoca ruperea parului. Parul trebuie tapat doar la radacini iar, cand se va descurca, intotdeauna de la varfuri spre radacini.

7.    Folosirea incorecta a placii de indreptat parul. Tineti minte ca placa se foloseste pe un par aproape uscat, in proportie de 95%. Niciodata pe un par umed, imediat ce am iesit de sub dus, si nici pe unul uscat complet. Altfel, il deshidratam complet, se va rupe, iar varfurile se vor despica.

Foto: Cristi Pascu

FULLSCREEN
Cum sa aplici eficient masca de par si cum sa folosesti corect placa. Afla cum iti distrugi singura parul
  • /

related posts

Modifică setările cookies