Cum să îți faci părul să arate ca după o vizită la coafor. Sfaturi de îngrijire acasă date de hairstylistul Adrian Perjovschi


Multe femei au un stres în plus în această perioadă de carantină, din cauza că nu mai pot merge la coafor pentru îngrijirea părului. Hairstylistul vedetelor, Adrian Perjovschi, ne spune ce putem face pentru a avea un păr strălucitor, printr-o îngrijire corectă acasă.


"E foarte important să arătam bine și acasă în primul rând pentru că îți dă o altă stare de spirit, îți ridică moralul. În plus, e important și să arătam bine în conferințe, în video call—urile atât de practicate atunci când muncim de acasă", spune Adrian Perjovschi.

Cum să îngrijim părul corect acasă -  sfaturi de la hairstylistul Adrian Perjovschi

 

Cum te speli corect:

Începem cu un spălat corect, udăm parul și scalpul și aplicăm cantitatea optimă. Dacă produsele sunt profesionale - cantitatea folosită este mai mică pentru că produsul este mai concentrat.

Se distribuie șamponul pe rădăcină , se adaugă apa pentru a face spumă și cu acea spumă masăm ușor cu buricele degetelor până se face spumă mai multă.

Prin acest masaj se activează și circulația sanguină la nivelul scalpului. Scalpul se spală corect și ai parte și de automasaj.

Spuma obținută se distribuie și pe rădăcini masând de la rădăcină spre vârfuri. Fară să încurcam parul, fară să adunăm părul de la vârfuri spre rădăcină.

 Clătirea este foarte importanta și apoi aplicăm a doua șamponare.

În caz că acasă nu avem 2 șampoane pentru nevoi distincte ale scalpului / părului , puteți folosi același șampon.

Pentru a hidrata părul e bine de știut că la prima șamponare se curăță foarte bine scalpul și părul și se elimină surplusul produselor de styling, iar la a doua șamponare, șamponul hrănește mai mult pentru că este aplicat pe o bază curată.

Părul se tapotează foarte bine cu prosopul, nu se stoarce, nu se trage de el, pentru că părul ud este mult mai fragil decât atunci când este uscat. De asemenea, pieptănatul agresiv îl poate rupe.

 Apoi aplicăm o cantitate mică de mască. De la jumătate în jos. Masca nu se aplică pe scalp decât în cazuri excepționale, dacă acel produs este destinat pentru scalp.

Uscatul părului

Dacă se dorește mai mult volum, ne putem usca părul cu capul în jos și recomand că și produs de îngrijire și styling – crema cu protecție termică. Aceasta hidratează parul și îl protejează de sursa de căldură (uscător de par, ondulator sau placă)

Dacă folosiți placa sau ondulatorul să aveți grija să nu depășească 180 de grade. La final, puteți folosi pentru strălucire fixativ sau spray de luciu.

 

related posts

Modifică setările cookies