Cum să îți protejezi părul în timpul verii pentru a fi sănătos și strălucitor


Părul deteriorat este fragil, ceea ce înseamnă că are tendința de a se rupe. Astfel, look-ul tău poate fi nesatisfăcător, iar repararea firului de păr ar putea dura mai mult decât ți-ai imagina. În loc să tratezi, mai bine previi.


Vara este unul dintre cele mai dăunătoare anotimpuri pentru părul tău dacă nu iei măsuri de protecție. Razele soarelui, mult mai puternice în sezonul estival, atacă scalpul și firul de păr, iar efectele se văd imediat.

Dacă vrei să ai păr frumos și sănătos, indiferent de anotimp, iată câteva măsuri pe care e bine să le iei:

Folosește o mască de păr eficientă

Chiar dacă nu te expui razelor UV în fiecare zi, doar câteva minute în bătaia soarelui aspru de vară îți pot usca părul. De aceea, este recomandat să folosești săptămânal o masca de par, pentru a menține părul hidratat. Căldura estivală lasă cuticula deschisă, ceea ce înseamnă că părul va absorbi mai rapid tratamentul hidratant și se va repara mai ușor în cazul deteriorării.

Protejează scalpul

Un scalp sănătos înseamnă un păr sănătos. Spălarea corectă este primul pas pentru a avea un păr frumos. Alege șamponul potrivit nevoilor tale și spală-ți părul de două ori pe săptămână. Cu toate că, în timpul verii, ai putea simți nevoia să îți speli mai des părul, trebuie să știi că aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli. Șamponările dese îndepărtează uleiurile naturale de pe scalp, ceea ce lasă impresia că părul trebuie spălat. Dacă simți nevoie să îți reîmprospătezi aspectul părului, alege să folosești șamponul uscat sau clătește părul doar cu apă după expunerea la razele soarelui.

Folosește accesorii pentru protecție

În timpul verii, câteva accesorii îți pot proteja foarte bine părul. De pildă, dacă îți place să înoți, poartă o cască de protecție. Clorul din piscine îndepărtează uleiurile naturale ale scalpului, ceea ce înseamnă că părul rămâne fără protecție. De asemenea, apa sărată deshidratează părul, iar podoaba capilară devine mai uscată.

Poți să ai un look cool și să îți protejezi părul în același timp. Pălăriile și eșarfele reprezintă soluția eficientă pentru a rezolva problema protecției părului în timpul verii. Aceste accesorii vestimentare protejează scalpul și împiedică decolorarea firului de păr. Nu doar că îți poți crea outfituri incredibile cu ajutorul pălăriilor și eșarfelor, dar nu vei mai avea mari probleme cauzate de deteriorarea părului.

Evită sursele de căldură și produse cosmetice în exces

Timpul petrecut la mare, pe plajă, dar chiar și scurtele plimbări la lăsatul serii îți pot afecta părul din cauza expunerii la razele ultraviolete. Uscarea părului în timpul verii este un fenomen care se întâmplă în rândul multor femei. De aceea, pentru a nu contribui mai tare la deteriorarea părului, este recomandat să reduci cât mai mult contactul cu diferite surse de căldură. Uscătorul, ondulatorul sau placa de păr ar trebui evitate în timpul verii.

Totodată, pentru că părul este mai uscat în timpul verii, este indicat să folosești doar produse naturale pentru styling. Coloranții afectează firul de păr. Alege un look natural pentru a avea grijă de părul tău.

Folosește cele mai bune produse cosmetice pentru tipul de păr, consumă cel puțin doi litri de lichide, pentru a susține hidratarea organismului și, implicit, a podoabei capilare, și evită, pe cât posibil, expunerea la soare. Astfel, te vei asigura că părul tău rămâne sănătos și strălucitor.

Sursă foto: VAndreas/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies