Cum sa iti protejezi parul pe timpul verii, pentru a-l feri de razele nocive ale soarelui


Expunerea la soare este unul dintre principalele lucruri de care ar trebui sa ne ferim, mai ales in timpul orelor critice, cand soarele nu face decat sa dauneze pielii, parului si intregului organism. Probabil ca mereu ne-am temut ca soarele sa nu ne „arda” pielea si am folosit tot felul de creme de protectie, dar am avut acceasi teama si in privinta parului? Sau acestuia nu i-am acordat suficienta atentie? De cele mai multe ori, femeile folosesc o multitudine de creme solare sau uleiuri pentru plaja, dar parul il aranjeaza in mod normal, neconstientizand ca si acesta are nevoie de o protectie deosebita impotriva razelor nocive ale soarelui. 


In acest sens, iti pot oferi cateva sfaturi pentru a evita distrugerea parului in timpul verii prin expunerea la soare: 

1. Foloseste un sampon uscat!

Da, vara organismul nostru secreta o cantitate mult mai mare de sebuum, astfel ca parul nostru are tendinta de a se „ingrasa” mult mai repede decat in mod normal. Si, bineinteles, pentru ca nu ne place acest aspect, recurgem la spalarea acestuia cu o frecventa mult mai mare. Acest lucru poate parea ceva normal, dar parul nostru nu este deloc de acord! Desigur, acestuia ii place sa fie curat, dar nu si agasat de substantele chimice prezente in sampon. De aceea, este indicat ca atunci cand simti ca „mai rezista o zi nespalat” sa ii oferi un mic stimulent astfel incat sa mai poata rezista chiar doua zile. Poti face asta utilizand, de exemplu, samponul uscat de la Natulique.

2. Alege un sampon care iti protejeaza si reface tesutul firului de par

Da, parul are nevoie de tratamente! Degeaba ne dorim sa avem un par ca cel al vedetelor de pe covorul rosu de la Hollywood, daca atunci cand vine vorba de ingrijirea acestuia, facem doi pasi in spate. Si, pe deasupra mai folosim si produse care ne distrug firul de par precum placa de par, ondulatorul sau uscatorul de par. Desigur ca vom putea folosi in continuare aceste ustensile care ne ajuta sa ne simtim frumoase, desi recomandarea specialistilor dermato-cosmetici este sa incercam sa le utilizam cu o frecventa mai redusa, dar pentru a putea face toate aceste lucruri este nevoie sa folosim anumite produse care ne ajuta la regenerarea firului de par si a structurii acestuia. Unul dintre elementele care este recunoscut pentru a avea un efect deosebit in acest sens este uleiul de argan; acesta are un procent ridicat de vitamina E si contine antioxidanti, care ajuta celulele sa fie mai sanatoase. Aplicat pe suprafata firului de par in starea lui organica, acesta aduce o multime de beneficii firului de par, aspectul sanatos al acestuia devenind mult mai vizibil. 

3. Ai grija cum iti alegi vopseaua de par!

Chiar daca de multe ori ne simtim epuizate de a merge prea des la salon pentru a ne vopsi sau chiar de a aplica de acasa vopseaua (uneori chiar si lunar in cazul blondelor), nu putem sta numai cu parul prins, asa ca este necesar sa o facem pentru a arata mereu fresh si frumoase. Dar conteaza si cum o facem! Oricare ar fi nivelul nostru de saturatie cu privire la acest subiect, trebuie sa tinem cont ca o singura alegere gresita poate duce la rezultate care poate nu vor fi usor de reparat nici daca ne aflam pe cele mai bune maini. Academia de frumusete Global Wellness System vine cu un tratament personalizat ce are ca prioritate diagnosticarea scalpului si a firului de par cu microcamera Dino Lite, in baza careia se personalizeaza ingrijirea si colorarea potrivita. In cazul in care parul este dezhidratat, a suferit supraprocesari agresive precum decolorarea sau colorarea chimica cu oxidanti inalti, acesta este intr-o conditie critica, avand nevoie de o hidratare excesiva si de o readucere in planul natural. In acest sens, recomandarea este folosirea  unei vopsele vegane.

related posts