Cum să previi îmbătrânirea pielii și să ai mâini sănătoase și frumoase în fiecare zi


Mâinile sunt importante în aproape toate activitățile pe care le faci zilnic, de aceea îngrijirea lor ar trebui să reprezinte o prioritate.

Tag-uri:

În jurul vârstei de 30 de ani, pielea și unghiile încep să se recupereze mai greu după anumite probleme și, mai mult decât atât, încep să îmbătrânească. Acest proces este mai vizibil la nivelul mâinilor, deoarece pielea este mai subțire, drept urmare se poate deteriora mai ușor.

Să ai mâini frumoase, cu unghii îngrijite, nu este greu de obținut. Este important să ai grijă de sănătatea pielii, să iei măsuri de protecție împotriva factorilor nocivi și astfel să încetinești procesul de îmbătrânire a mâinilor.

Folosește mănuși de protecție

Pentru că îți folosești mâinile în majoritatea activităților zilnice, nu doar pielea poate avea de suferit, ci și unghiile. Îngrijirea și protecția unghiilor trebuie să reprezinte o prioritate, pentru că unghiile rezistente și frumoase reprezinte un semn de sănătate.

Apa fierbinte și detergenții abrazivi folosiți pentru a spăla vasele sau pentru a curăța diferite suprafețe din casă îți pot afecta mâinile - pentru că îndepărtează uleiul natural al pielii - și pot contribui la deteriorarea unghiilor. Purtarea mănușilor când faci treburi casnice ar trebui să fie obligatorie, dacă vrei să menții cât mai mult culoarea pe unghii, fie că ai folosit, pentru realizarea manichiurii, oja semipermanenta sau lac clasic, dar și pentru a evita ca mâinile să devină aspre și crăpate.

Folosește produse potrivite pentru tipul tău de piele

Să-ți speli mâinile frecvent, cu apă și săpun, este unul dintre îndemnurile pe care le primești încă din copilărie. Acest obicei te ajută să ții bacteriile și virusurile la distanță și să îți protejezi întregul organism. Cu toate acestea, este esențial să alegi produsele potrivite pentru a-ți menține mâinile curate și pentru a reduce riscul de infecții. Acest lucru înseamnă, printre altele, să urmărești etichetele produselor și să le alegi pe cele care limitează înmulțirea microorganismelor.

Pielea de pe mâini este foarte subțire și are puțină grăsime naturală, de aceea urmele deteriorării se văd mai ușor. Pentru a evita crăparea și ridarea mâinilor, este recomandat să alegi produse naturale, adecvate epidermei tale. Evită să te speli cu apă fierbinte și folosește săpunuri hidratante.

Evită expunerea la soare

La fel ca pielea feței, și cea a mâinilor poate fi puternic afectată de expunerea la soare. Razele ultraviolete afectează epiderma, iar efectele sunt mult mai vizibile odată cu înaintarea în vârstă. Petele reprezintă semnul cel mai des întâlnit când vorbim de expunerea la soare. De aceea, folosirea produselor cu factor de protecție solară, de fiecare dată când ieși din casă, este esențială pentru o bună îngrijire a mâinilor. Aplică loțiuni cu factor de protecție 50 chiar și atunci când mergi până la supermarketul din apropierea casei ori când ți se pare că razele soarelui nu sunt atât de puternice. Pielea mâinilor este foarte sensibilă, de aceea are nevoie de o protecție intensă. De asemenea, nu uita să folosești creme hidratante, întrucât, din cauza spălării frecvente, pielea mâinilor își pierde uleiurile naturale și trebuie ajutată să rămână sănătoasă.

Procesul de îmbătrânire a pielii este unul natural, însă rutina zilnică te poate ajuta să împiedici cât mai mult apariția semnelor senectuții și să îți menții mâinile și unghiile frumoase și sănătoase cât mai mult timp.

Sursă foto: puhhha/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies