Cum să te bucuri de un păr lung și sănătos. 3 factori ce pot influența creșterea sa


În 2019, revine la modă părul foarte lung, care e de altfel una din tendințele importante în tunsori și hairstyling. Din păcate, acest look este totodată și cel mai dificil de obținut.

Tag-uri: #par #par sanatos

Pentru alte tendințe, cum ar fi bretonul lung sau bobul texturat, este suficientă o programare la salon. Pe de altă parte, părul foarte lung are nevoie de îngrijire suplimentară și de multă răbdare. Există însă moduri prin care te poți bucura mai repede de un păr lung, dar sănătos în același timp. Iată câteva aspecte de care să ții cont dacă dorești să îți lași părul lung:

 

1. Produsele folosite

Părul lung are nevoie de o îngrijire atentă. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, alegerea unor produse potrivite pentru tipul tău de păr și, pe de altă parte, utilizarea corectă a acestora. Învață cât mai multe despre cum să aplici toate produsele pentru îngrijirea părului pe care le folosești. Iată câteva exemple de reguli de la care să nu te abați: 

Folosește balsam de fiecare dată când te speli pe păr.

Folosește cantități moderate de șampon și aplică-l în mod direct doar în zona rădăcinilor.

Aplică săptămânal o mască potrivită pentru tipul tău de păr. 

Nu îți prinde părul în cozi strânse.

Nu începe să îți periezi părul direct de la rădăcină, ca să eviți să se încâlcească. 

 

2. Alimentația

Ca părul tău să fie lung și sănătos, acesta trebuie îngrijit din interior, cu o alimentație echilibrată, bogată în substanțe nutritive. Aceasta este mult mai importantă decât orice suplimente alimentare care promit o creștere spectaculoasă a părului. Procesul prin care are loc creșterea părului este unul complex, care poate fi afectat dacă nu mănânci suficient, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Iată câteva vitamine și substanțe nutritive, împreună cu impactul lor asupra creșterii părului:

Vitamina A este necesară pentru creșterea tuturor celulelor din corp. În plus, atât deficiența, cât și excesul de vitamina A din corp pot duce la căderea părului, potrivit Health Line.

Omega-3 și omega-6: într-un studiu din 2010, s-a arătat că femeile care au luat astfel de suplimente au avut părul mai des și mai puțin predispus căderii. 

Biotina (cunoscută și ca vitamina B7) este esențială pentru creșterea și sănătatea părului. 

Vitaminele B contribuie la crearea celulelor roșii, care conduc oxigen și substanțe nutritive către scalp și foliculii de păr (un proces esențial pentru creșterea părului). 

Vitamina E are proprietăți antioxidante și contribuie la creșterea părului. Într-un studiu publicat pe PubMed, persoanele care se confruntau cu căderea părului s-au bucurat de o creștere de 34,5% a acestuia după 8 luni în care au luat suplimente cu vitamina E. 

 

3. Tunsul vârfurilor

Este o prejudecată ideea conform căreia dacă îți tunzi vârfurile, părul va crește mai repede. Asta nu înseamnă că nu e strict necesar să ne tundem frecvent vârfurile dacă vrem să ne lăsăm părul să crească. Motivul pentru care e atât de importantă tunderea vârfurilor este că, atunci când trec perioade mai lungi fără să te tunzi, partea deteriorată din păr se extinde. Astfel, ajungi să tai mult mai mult din păr, pentru ca acesta să aibă un aspect sănătos. Cu tunsori frecvente, dar discrete, nu te vei confrunta niciodată cu această problemă. În plus, vârfurile deteriorate se rup mult mai ușor, ceea ce îți poate sabota eforturile de creștere a părului, așa că e bine să le tunzi la timp, dacă vrei un păr lung și bogat. 

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies