Cum să te concentrezi pe grija față de tine și de ce este aceasta importantă


Tag-uri:

Cunoscută și sub denumirea de self-care, grija față de tine este un aspect important dacă vrei să duci o viață echilibrată și împlinită. Este posibil să te concentrezi foarte puțin pe nevoile tale dacă ești genul de persoană care îi pune pe ceilalți pe primul loc, iar acest lucru trebuie să se schimbe. Treptat, vei putea observa îmbunătățiri ale stărilor de spirit, dar și ale sănătății și aspectului fizic. Încearcă ceva nou începând cu sezonul rece, deoarece în lunile următoare vei avea nevoie de mai multă grijă față de tine ca niciodată. Iată câteva feluri prin care poți începe să faci acest lucru:

Află ce vrei să îmbunătățești

Când îți îndrepți atenția spre tine, poți să realizezi cu ușurință ce schimbări trebuie să faci pentru a fi mulțumită. Fie că este vorba de felul în care arăți sau cum îți trăiești viața, fiecare detaliu contează. Dacă te-ai concentrat prea puțin pe frumusețe în această perioadă, mai ales din cauza stresului cauzat de pandemie, redescoperă felurile în care te poți răsfăța. Cu siguranță părul tău are nevoie de atenție specială odată cu instalarea vremii reci. Alege tratamente cu ulei oro therapy pentru un păr mai sănătos și puternic, gata să înfrunte temperaturile scăzute din această iarnă. Nu te gândi că doar dacă stai acasă în cea mai mare parte a timpului trebuie și să renunți la rutina de îngrijire a părului, feței și întregului corp. Următoarea perioadă poate fi mai grea din punct de vedere psihologic, așa că fă tot posibilul să găsești plăcere și confort în ceea ce faci.

Găsește echilibrul

Este esențial să găsești echilibrul dintre muncă și viața personală. Dacă muncești de acasă în această perioadă, te poți pierde ușor în task-uri efectuate peste program. Încearcă să te concentrezi pe starea ta de bine și să eviți să lucrezi cu laptopul în brațe în pat sau să rămâi în pijamale întreaga zi. Experții consideră că astfel de comportamente vor face neclară limita dintre odihnă și muncă, atunci când le faci pe ambele din confortul casei tale. De asemenea, setează-ți un obiectiv de a acorda mai multă atenție nevoilor tale decât oamenilor din jurul tău. Chiar dacă este vorba de persoanele dragi ție, o astfel de atitudine te va împiedica să vezi mai clar ceea ce-ți dorești tu în viața de zi cu zi. Atunci când te pui pe tine pe locul doi, nu ești neapărat mai generoasă sau altruistă. Poți cădea în plasa unui comportament toxic, iar ignorarea propriei tale persoane va duce la efecte negative pe termen lung. Ajută-i pe cei din jur în aceeași măsură, iar dacă simți că aceștia profită de tine, îndreaptă-te cu pași repezi spre ceva nou și adoptă o altă atitudine.

Acceptă procesul

Grija față de tine este un adevărat proces. Nu este ceva ce înveți peste noapte sau ceva ce poți accepta cu ușurință dacă nu ești obișnuită să privești lucrurile din această perspectivă. Acceptă faptul că trebuie să înveți mereu ceva nou, chiar dacă ține de propria persoană. Poți discuta cu prietenii tăi apropiați despre aceste aspecte, deoarece ei pot să observe lucrurile în mod obiectiv și te pot îndruma spre un nou tip de comportament. Dacă treci printr-o perioadă mai complicată de autocunoaștere și reflecție, poți discuta cu un psiholog. Nu trebuie să treci prin aceste momente de una singură și poţi să găsești consolare la oamenii din jurul tău de asemenea. Grija față de tine nu este ceva ce meriți sau cu care te răsplătești, ci face parte din viața ta. Este responsabilitatea ta să iei în serios aceste aspecte și să nu uiți că ceea ce contează cel mai mult este în interiorul tău.

Drumul spre dezvoltarea unui comportament echilibrat este marcat de suișuri și coborâșuri, dar este important să conștientizezi că doar atunci când te iubești pe tine și te consideri la fel de importantă, poți relaționa cu ceilalți.

Sursa foto: pexels.com

  • Cum să te concentrezi pe grija față de tine și de ce este aceasta importantă

related posts

Modifică setările cookies