Cum să vă albiți dinții într-un mod natural acasă


Calciul este responsabil pentru păstrarea smalțului, stratul exterior protector al dinților, sănătos și puternic. Deoarece calciul este în mod natural alb, dinții sănătoși au și ei un aspect alb.


Când smalțul se uzează sau devine pătat, dinții dvs. pot deveni galbeni. Cu toate acestea, este posibil să le puteți albi din nou cu tratamente naturale, la domiciliu. Iată cum:

De ce sunt dinți mei galbeni?

„Dentina este galbenă și se află sub smalțul alb și transparent”, spune Zachary E. Linhart, DDS, de la Linhart Dentistry. „Expunerea dentinei dvs. este adesea vinovată de dinții galbeni”.

De exemplu, alimentele și băuturile acide - cum ar fi fructele citrice, sucurile sau băuturile carbogazoase  - pot eroda smalțul dinților și pot duce la dentină expusă.

Cafeaua, ceaiurile negre și vinul sunt, de asemenea, acide și contribuie la eroziunea smalțului dinților. Mai mult, conțin taninuri, acești compuși care apar în mod natural sunt notorii pentru decolorarea dinților.

În cele din urmă, atât gudronul, cât și nicotina provoacă rapid decolorarea dinților, astfel încât fumatul țigărilor va duce, de asemenea, la petele care pot fi dificil de îndepărtat.

Cum să vă albiți dinții acasă în mod natural

Periajul și ața obișnuită, împreună cu o curățare dentară la fiecare șase luni, vă vor ajuta să scăpați de petele de suprafață de pe dinți, spune Linhart.

Cu toate acestea, atunci când ai pete încăpățânate sau pete de îngălbenire, deoarece smalțul s-a uzat, este posibil să ai nevoie de ceva mai puternic, dar aveți grijă la produsele comerciale.

„Există îngrijorări valide în jurul ingredientelor și formulelor comerciale de îngrijire orală”, spune Linhart. "De exemplu, multe produse comerciale conțin adesea niveluri ridicate de siliciu, care provoacă abraziune și pierderea smalțului."

Prin urmare, o abordare mai naturală poate fi cea mai bună. Iată câteva sfaturi despre cum vă puteți albi în mod natural dinții acasă:

Calciu

Mâncând alimente bogate în calciu, precum laptele și brânza, puteți ajuta la întărirea smalțului în dinți, spune Linhart. Acest plus sănătos la dieta ta ar putea încetini eroziunea.

Bea mai multă apă

Încercați să vă limitați consumul de cafea, ceai, sucuri carbogazoase și vin și beți mai multă apă în schimb. Înlocuirea acestor băuturi cu apă poate ajuta la prevenirea eroziunii și îngălbenirea dinților care vine cu ea.

Periați mai bine

Periajul dinților ar trebui să dureze două minute întregi, de două ori pe zi. Asigurați-vă că vă deplasați peria într-o mișcare circulară și lucrați din greu pentru a ajunge la toate suprafețele dinților. Dacă doriți puțină putere suplimentară de albire, un studiu din 2018 publicat în Jurnalul Internațional de Stomatologie a concluzionat că pasta de dinți fără rețetă de la Arm-and-Hammer și Oral B sunt eficiente la albirea dinților în timp.

Bicarbonat de sodiu

Cercetările au descoperit că pasta de dinți care conține biocarbonat de sodiu poate fi mai eficientă în eliminarea petelor decât cele fără acest ingredient natural abraziv. Cu toate acestea, folosind bicarbonat de sodiu pentru a peria poate fi prea abraziv, așa că rămâneți cu produse făcute special pentru dinți.

Foto: Shutterstock

Pe protvplus.ro puteti vedea toate emisiunile preferate

related posts

Modifică setările cookies