Cum se curata corect un costum de baie. Trucul care iti salveaza tinutele de plaja de la distrugere


Fiecare dintre noi a observat ca apa sarata, soarele si nisipul pot distruge foarte repede un costum de baie, mai ales atunci cand acesta este purtat des si necesita spalari repetate.


Materialul se poate intinde atat de mult incat costumul nu mai poate fi purtat, bretele se subtiaza, iar culorile vii care te-au facut sa cumperi un costum de baie de la bun inceput devin fade sau chiar se formeaza pete, din cauza lotiunilor si a uleiurilor de plaja.

Exista insa trucuri care te ajuta s aiti cureti si sa iti usuci costumele de baie in asa fel incat sa eviti sa le strici.

Se pare ca de preferat este sa speli costumele d ebaie la mana, nu in masina de spalat, pentru a evita ca rotatiile puternice ale acesteia sa intinda materialul prea mult. Nu ai nevoie decat de un detergent delicat, insa de preferat este sa folosesti chiar sampon pentru bebelusi.

Dupa ce speli usor costumul de baie, tot ce trebuie sa faci este sa intinzi un prosop uscat peste care sa pui, tot intins, costumul tau de baie inca ud. Urmatorul pas este cel care face minuni: strange prosopul si costumul intr-o rola, in asa fel incat toata apa din costum sa poata fi absorbita de prosop.

Apoi desfa rola si lasa la costumul de baie la uscat fara sa il agati undeva, de preferat chiar pe prosopul intins pe pat sau pe alta suprafata plana.

In acest fel iti poti pastra tinutele de plaja in stare buna cat mai mult timp si poti evita cu succes ca materialul deja elastic sa se intinda pana in punctul in care nu le vei mai putea purta.

Incearca si tu sa faci asta si spune-ne daca ai observat diferentele :)

related posts