Cum trebuie sa iti pregatesti tenul pentru expunerea la soare


Cu totii stim ca razele soarelui sunt nocive pentru epiderma, atunci cand ne expunem la ultraviolete la ore nepotrivite si pentru o perioada mare de timp. Insa, ne aflam in plin sezon de planificare a vacantelor, a concediilor si a weekendurilor la mare, motiv pentru care, pe langa pregatirea bagajelor, trebuie sa luam in calcul si pregatirea tenului!


 

“Primul lucru pe care trebuie sa il facem inainte de a ne expune la soare, este sa ne facem doua programari la salonul de cosmetica. Prima programare are ca scop pregatirea tenului pentru expunerea la factorii de mediu – soare, vant etc., iar cea de-a doua programare are loc la intoarcerea din concediu si are ca scop readucerea tenului in parametri optimi. In cadrul consultatiei pre-vacanta, cosmeticiana ofera un tratament personalizat fiecarui tip de ten. Acest tratament este insotit de curatarea, hidratarea si aplicarea unei creme cu filtru UV”, a explicat reprezentantul Apiestetic, Neli Pfeiffer.

Intre sedintele de cosmetica, intretinerea tenului este o sarcina ce ne revine noua. De aceea specialistii cosmeticieni din cadrul Apiestetic ofera o serie de sfaturi ce trebuie urmate acasa.

In primul rand curatarea zilnica a fetei este un procedeu de baza in mentinerea unui ten fara impuritati. De aceea trebuie sa ne demachiem cu un produs adecvat tipului nostu de ten, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Demachierea trebuie sa fie insotita si de aplicarea unei solutii tonice.

Ziua este extrem de important sa aplicam o crema usoara cu factor de protectie solara, in timp ce seara este indicat sa folosim o crema tip emulsie, care nu ne incarca tenul, o crema cu vitamine si laptisor de matca. Dupa varsta de 25 de ani este obligatorie folosirea unei creme-contur de ochi pentru seara.

O data pe saptamana putem apela si la o masca “de sezon”. Este vorba despre o masca usor de preparat, ce are la baza fructe de sezon, cu scopul de a ne curata si hidrata tenul.

Masca se prepara cu miere si pulpa de fructe: capsune, caise, struguri. Amestecul obtinut se aplica pe fata curatata in prealabil si se mentine timp de 15-20 de minute, apoi se spala cu apa calduta.

related posts

Modifică setările cookies