De ce grija de sine ar trebui să-ți devină preocupare prioritară: 3 recomandări pentru 2021


Dincolo de rezoluții generale, legate de sănătate, dragoste, prosperitate, și câteva specifice, care țin de dorințe personale, cel mai bun scop pe care îl poți avea în acest an este grija față de propria persoană.

Tag-uri:

Potrivit unui studiu elaborat de American Psychological Association, grija de sine înseamnă „a acorda atenţie potrivită stării de bine fizice şi psihice”. În acest sens, specialiștii recomandă să avem măcar 20 de minute zilnic doar pentru noi. În rândurile care urmează îți vom reaminti ce meriți să faci pentru tine:

Îngrijirea pielii

Chiar dacă pentru unele dintre noi nu e drept să avem pete pigmentare, acnee, semne de la coșuri și vărsat de vânt și să fi încercat mii de loțiuni, aceasta în timp ce alte femei au de la natură un ten de porțelan, acest lucru nu ar trebui să ne dezarmeze. Suntem diferite și poate e doar un semnal că tenul nostru trebuie iubit și răsfățat mai mult. Oricum, de la o vârstă, ceea ce face diferența este un ritual de îngrijire atent ale cărui efecte pot fi chiar mai puternice decât factorii genetici.

E de preferat să nu fumezi, să nu uiți să te demachiezi la finalul zilei și să-ți cureți tenul dimineața și seara, să bei multă apă și să eviți alcoolul, pentru că deshidratează. Nu contestăm că rețetele de înfrumusețare ale bunicii erau eficiente odată, însă trebuie să te gândești că albușul provenea de la un ou din gospodărie, tărâțele de la moara din sat, mierea dintr-o sursă sigură, așadar erau ingrediente bio, ceea ce nu mai este valabil în ziua de astăzi. În loc să mergi pe această formulă, comandă-ți o crema de fata profesională, cu eficiență dovedită.

La un click distanță, poți găsi exact ceea ce ai nevoie, o cremă potrivită tenului tău, cu ingrediente concentrate, fără microplastic, parabeni, silicon, sulfați, dacă ai pielea sensibilă, de exemplu. În plus, aceste produse au mereu factor SPF încorporat, de protecție solară, astfel încât nu mai trebuie să te îngrijorezi la primăvară că ai ieșit în parc și ai uitat de loțiunea cu SPF, după ce în iarnă ți-ai făcut microdermabraziune și ședințe IPL la ten, cu lumină intens pulsată, care transformă pielea într-un magnet pentru razele UV. 

Hidratare

Fără doar și poate, apa ar trebui să fie unul dintre prietenii tăi, dar nu în formulă de sucuri carbogazoase și îndulcite, ci în formă pură, apă plată. Hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru, iar dacă nu știai, la naștere, corpul uman conține 75% apă. La maturitate, bărbații au un procent de 60% apă în corp, iar femeile, circa 55%. 

Toate funcțiile organismului cauzează pierderea de apă, ba chiar și atunci când dormim pierdem mai multă apă decât în timpul zilei. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să o înlocuim constant. Așadar, pentru a-ți menține sănătatea pielii și a părului, precum și a întregului organism, hidratează-te cât mai mult, bea, pe lângă multă apă, sucuri naturale din fructe, consumă supe cremă, fructe și multe legume. Dacă ești ocupată, poți să îți instalezi pe telefon o aplicație de tipul „Drink Water Reminder”, cu ajutorul căreia nu ai cum să trișezi până nu bei cel puțin 2,5 litri de apă zilnic. 

Gânduri pozitive 

Să te trezești dimineața devreme cu bucurie că deschizi fereastra, vezi un răsărit de soare, respiri aer curat, să îți închei ziua gândindu-te la ce ai trăit frumos pe parcurs, ce ai văzut în timpul plimbării prin parc, ce gust avea cafeaua luată de la o tonetă stradală care avea făcută din spumă deasupra o floare: sunt pentru unii detalii insignifiante, dar cu ajutorul lor îți poți cultiva starea de bine.  Dacă adaugi în rutina ta și câteva minute de meditație sau yoga, atunci cu siguranță vei avea o stare emoțională bună, vei fi echilibrată și nu-ți vei pierde cumpătul în cele mai dificile situații. În plus, după eradicarea pandemiei, vei avea șansa de a recupera ceea ce ți-a lipsit anul trecut: de la întâlniri cu prietenele la ieșiri în oraș, cinema, teatru și restaurante, suficiente motive pentru a privi cu încredere către viitor. 

În concluzie, a avea grijă de tine este o dovadă de dragoste față de propria persoană, dar și față de viață în general.

Sursă foto: pexels.com

  • De ce grija de sine ar trebui să-ți devină preocupare prioritară: 3 recomandări pentru 2021

related posts

Modifică setările cookies