Decizie neașteptată a unei companii aeriene în privința însoțitoarelor de zbor. Cum trebuie să arate o stewardesă


O companie aeriană de peste Ocean și-a schimbat politica referitoare la cum trebuie să arate însoțitoarele de zbor. Decizia este unică în acest domeniu.


Virgin Atlantic caută frumusețea feminină naturală când vine vorba de stewardese. Reprezentanții companiei aeriene au anunțat că nu le mai cer însoțitoarelor de zbor să poarte machiaj în timpul serviciului. Totodată, femeile care lucrează ca însoțitoare de zbor pot alege pantalonii în detrimentul fustelor, scrie cnbc.com.

Schimbările au fost operate la începutul lunii martie și au fost rezultatul solicitărilor venite din partea angajatelor. Până acum, însoțitoarele de zbor erau obligate să se machieze și puteau purta pantaloni doar la cerere, dacă solicitarea lor era temeinic justificată.

FOTO: Virgin Atlantic/Facebook

„Noile instrucțiuni nu au crescut doar nivelul de confort, ci a oferit echipei noastre mai multe alternative pentru a se exprima la muncă”, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei.

Citește: JURNAL de BORD. Culisele vieții de stewardesă. Ce pierzi, ce câștigi și ce regreți „în aer”

Uniforma de culoare roșie a operatorului aerian a fost creată în 1984 de designerul britanic Arabella Pollen. Ulterior, mici modificări ale ținutelor au fost realizate de John Rocha, Vivienne Westwood, David și Elizabeth Emanuel, echipa de desingneri care a realizat rochia de mireasă a prințesei Diana.

Conform regulamentelor companiei aeriene, stagiarele Virgin Atlantic trebuie să aibă un look profesional, să nu aibă tatuaje în locuri vizibile, nici multiple piercing-uri la nivelul feței sau urechilor. Totodată, femeile care vor să ajungă însoțitoare de zbor trebuie să evite culorile de păr țipătoare.

  • Decizie neașteptată a unei companii aeriene în privința însoțitoarelor de zbor. Cum trebuie să arate o stewardesă
Modifică setările cookies