Dilemă pentru juriul concursului Miss India 2019. Finalistele arată aproape la fel. Care e explicația


Misiune grea pentru jurații consursului de frumusețe Miss India 2019. Cele 30 de finaliste au făcut tot posibilul să semene cât mai mult una cu cealaltă, iar specialiștii spun că acest comportament a devenit o modă în această țară.


Nu mai puțin de 30 de tinere din toate regiunile Indiei s-au calificat în marea finală a concursului anual de miss. Ultima fază a competiției Femina Miss India 2019 ca avea loc la 15 iunie 2019 în arena sportivă Sardar Vallabhbhai Patel din Mumbai. Marea problemă pentru jurați este că cele 30 de finaliste seamănă foarte mult una cu cealaltă, iar experții spun că acest lucru nu este deloc întâmplător.

Un fotomontaj realizat de jurnaliștii de la Times India a scos la iveală că finalistele au aceeași nuanță a culorii pielii, același tip de coafură, păr lung și nu ies în evidență cu nimic particular. 

FOTO:  Times India

Răspunsul se află în preocuparea excesivă a femeilor din India, în special cele înscrise în competițiile de frumusețe, de a avea un ten cât mai deschis la culoare, apropiat celui impus de standardele concursurilor de miss.

Citește și: Alina Pușcău, fotomodelul din România care are America la picioare: „Vin Diesel voia copii cu mine”

Femeile din India apelează tot mai des la proceduri de albire a pielii și abordează un stil apropiat femeilor din Europa și de pe continentul nord-american.

Începând cu anii '70, produsele cosmetice de albire a pielii au înregistrat printre cele mai mari vânzări pe teritoriul Indiei, iar de-a lungul anilor actorii și actrițele de top de la Bollywood au apărut în reclame pentru a le populariza, scrie bbc.com.

Din câte se pare, cremele de acest gen își fac bine treaba, mai ales că femeile cu ten mai deschis au mai multe șanse de a se căsători cu bărbații potriviți și de a obține joburi mai bine plătite.

  • Finalistele Miss India 2019. FOTO: Femina Miss India Facebook

related posts

Modifică setările cookies