Ești pregătită de o schimbare de look? Află ce vopsea de păr ți se potrivește


Pentru a evita timpul și banii risipiți la saloanele de frumusețe, tot mai multe femei aleg să își vopsească părul acasă, pe cont propriu sau cu ajutorul prietenelor sau a partenerului. Dacă și tu ești hotărâtă să faci o schimbare de look, descoperă în continuarea acestui articol câteva informații utile care te vor ajuta să alegi o vopsea de par potrivită pentru tine.


Vopsea de păr permanentă și semi-permanentă pentru un look de durată

Vopselele de păr permanente și semi-permanente conțin coloranți denumiți și oxidanți, care se amestecă cu agentul colorant înainte de aplicare. Acestea nu trebuie aplicate la fel de des ca produsele de păr organice sau fără amoniac tocmai datorită substanțelor chimice dure care oferă o rezistență îndelungată culorii firului de păr.

Aceste tipuri de vopsele pentru păr oferă cea mai mare gamă de culori și pot fi folosite pentru a deschide culoarea firului de păr, pentru a asigura o acoperire uniformă și pentru a acoperi cu succes firele albe.

Vopsea potrivită pentru părul subțire și rar

Dintre toate tipurile de vopsea de păr, vopseaua fără amoniac este cea mai potrivită pentru femeile care au un păr rar cu firul subțire, deoarece datorită faptului că nu există amoniac în compoziția sa, vopseaua lasă intact echilibrul de proteine din păr. Astfel de vopsele au în compoziția lor un ingredient care înlocuiește amoniacul, numit monoetanolamină, care deschide firul de păr, permițând astfel culorii să pătrundă.

Mai mult decât atât, folosind o vopsea de păr fără amoniac care are mai puțin peroxid de hidrogen decât o vopsea normală, ai mai puține șanse să te confrunți cu o reacție alergică.

Chiar dacă nu conține amoniac, o astfel de vopsea este ideală și pentru acoperirea firelor albe, însă este important să reții că o culoare obținută prin vopsirea părului cu un produs fără amoniac rezistă aproximativ 12-28 de șamponări.

Vopsea potrivită pentru părul care suferă schimbări dese de culoare

Dacă te consideri o persoană îndrăzneață căreia îi place să testeze diverse culori pentru păr și te simți confortabil să îți schimbi look-ul des, atunci vopseaua temporară este cea mai potrivită pentru tine. Așa cum îi spune și numele, vopseaua se spală după două sau trei șamponări și este foarte ușor de utilizat. Principalul avantaj al unei vopsele de păr temporare este că oferă un efect de culoare instantaneu și este blândă cu firele de păr, menținând în același timp și sănătatea scalpului.

Acest tip de produs pentru colorarea părului se găsește și sub formă de spray, care poate fi folosit pentru a camufla rădăcinile crescute între colorări sau pentru a ascunde firele albe. Pentru rezultate optime este indicat să aplici această vopsea temporară doar pe părul uscat, pulverizând de la o distanță de 10-15 cm.

Vopsea de păr organică pentru un scalp sensibil

Deși nu oferă aceeași putere de colorare ca produsele tradiționale de colorare a părului, vopseaua de păr organică este foarte des folosită în rândul femeilor. Dacă te numeri printre femeile cu un scalp sensibil sau probleme alergice, o vopsea de păr organică este potrivită pentru tine, deoarece ingredientele sale naturale nu dăunează în niciun fel scalpului sau firului de păr și nu provoacă alergii.

Este important ca atunci când alegi o vopsea organică de păr să verifici și lista ingredientelor pentru a te asigura că aceasta nu conține parabeni sau conservanți chimici.

O schimbare de look nu presupune întotdeauna o programare la salon, mai ales în prezent, când avem atâtea opțiuni la dispoziție pentru schimbarea culorii părului nostru. Astfel, dacă și tu te numeri printre femeile care preferă să-și facă o schimbare de look din confortul casei, profită de sfaturile din acest articol și asigură-te că îți alegi o vopsea potrivită nevoilor tale.

Sursa foto: freepik.com

related posts

Modifică setările cookies