Frumoasă și încrezătoare: 5 motive pentru care este avantajos să te machiezi în fiecare zi


Machiajul este folosit pentru îmbunătățirea aspectului fizic încă din cele mai vechi timpuri. Primii oameni despre care se știe că au folosit produse cosmetice pentru a amplifica trăsăturile frumoase sunt egiptenii. În acele timpuri însă machiajul consta doar în colorarea ochilor.

Tag-uri: #frumusete #machiaj

În prezent, machiajul și cosmeticele sunt importante atât pentru femei, cât și pentru bărbați, care au devenit din ce în ce mai interesați de felul cum arată.

Importanța produselor cosmetice s-a intensificat odată cu dorința tot mai stăruitoare a oamenilor de a rămâne tineri și atrăgători. Astfel, produsele cosmetice sunt disponibile astăzi în numeroase forme: de la rujuri și fonduri de ten, contururi pentru ochi și oje până la spray-uri pentru păr și parfumuri.

Machiajul ne ajută, așadar, să avem un look agreabil, însă acesta nu este singurul beneficiu al folosirii produselor cosmetice. Există numeroase avantaje suplimentare ale make-up-ului.

1. Te ajută să fii mai încrezătoare

Unul dintre cele mai importante motive pentru care femeile aleg să poarte machiaj este că le ajută să fie mai încrezătoare în forțele proprii. Cu ajutorul produselor cosmetice, poți simți că ai control asupra lucrurilor și situațiilor pe care ești nevoită să le rezolvi.

Totodată, machiajul te ajută să te simți frumoasă și astfel începi fiecare zi cu o atitudine pozitivă și cu zâmbetul pe buze. Pentru că, așa cum spun fondatoarele brandului Benefit, Jean și Jane Ford, zâmbetul este cel mai bun produs cosmetic.

2. Îți protejează pielea

Machiajul te ajută să-ți protejezi pielea și să ții la distanță factorii poluanți care o pot afecta. Produsele cosmetice folosite în viața de zi cu zi creează o barieră fină în jurul tenului, pentru a împiedica expunerea directă la praf. Cu toate că make-up-ul nu oferă protecție totală împotriva factorilor de mediu care pot afecta pielea, folosirea acestuia minimizează riscurile.

3. Te ajută să pari mai tânără

Unul dintre cele mai importante beneficii ale folosirii machiajului este că te ajută să pari mai tânără și sunt unele momente în viață când acest lucru contează foarte mult pentru stima de sine. Cu ajutorul make-up-ului folosit în mod corespunzător, poți ascunde liniile fine, ridurile și petele de îmbătrânire.

Pe de altă parte, folosirea în exces a produselor cosmetice și lipsa unui ritual adecvat de curățare a tenului se numără printre motivele care pot duce la îmbătrânirea pielii. Drept urmare, este important să nu abuzezi de make-up și să folosești produsele cosmetice potrivite pentru tine.

4. Îți oferă timp pentru tine

Timpul pe care îl petreci în fața oglinzii având grijă de tenul tău este un moment pe care îl aloci propriei persoane și nevoii de a fi singură cu gândurile tale.

Dimineața, în timpul ritualului de îngrijire, poți pune cap la cap lucrurile pe care le ai de făcut în timpul zilei. Seara, când renunți la make-up și îți cureți tenul pentru a-l pregăti de o nouă zi, poți face un bilanț al celor mai importante momente ale ultimelor 12 ore.

5. Te ajută să te faci remarcată

Un alt avantaj al folosirii produselor cosmetice este că te ajută să îți pui în evidență trăsăturile chipului. Astfel, cu ajutorul machiajului, poți să subliniezi albastrul ochilor, să conturezi pomeții sau să atragi atenția asupra formelor buzelor tale. Make-up-ul este unul dintre cei mai buni aliați ai unei femei care își dorește să facă o primă impresie bună.

Nu în ultimul rând, machiajul te poate ajuta să arăți mai bine în fotografii. Deși în ultima perioadă au apărut foarte multe programe de editare, machiajul este unul dintre cele mai bune filtre pentru reușita unei imagini. Dacă îți place să stai în fața camerelor de fotografiat, vei observa că pozele în care ești machiată au mai multă „personalitate“.

Sursă foto: Lia Koltyrina/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies