Greseli pe care nu trebuie sa le mai faci in procesul de infrumusetare. Detaliile care iti strica un look perfect


Este inevitabil sa nu gresim atunci cand vrem sa atingem perfectiunea, iar arta machiajului atrage dupa sine greseli pe care cu siguranta toate le facem. Iata mai jos cele mai frecvente greseli, pe care cu siguranta nu o sa le mai faci in viitor:


1. Nu-ti cureti pensulele de machiaj destul de des

Da, este un pas peste care toate sarim din cand in cand. Pana si make-up artistii marturisesc ca este cea mai neplacuta parte a meseriei. Dar este bine de retinut ca nerespectarea acestui proces poate afecta aplicarea machiajului. Cauza ar fi ca pensulele sunt deja supraincarcate de pigment, ceea ce va dauna aplicarii ulterioare.

2. Aplicarea bronzer-ului pe toata fata

Daca iti doresti acel aspect de ten sarutat de soare, foloseste autobronzant si pe fata, in niciun caz bronzer. Pentru un efect subtil, aplica bronzer in jurul pometilor, pe barbie si frunte. In acest fel vei creea impresia de bronz natural

3. Testarea fondului de ten la incheietura mainii

Fondul de ten se testeaza in zona gatului, in niciun caz pe mana, care de multe ori difera fata de nuanta fetei.  

4. Nedemachierea tenului la sfarsitul zilei

Demachierea este  cheia mentinerii unui ten tanar si fresh. Nerespectarea acestui proces afecteaza porii, pentru ca produsele folosite pentru machiaj sunt absorbite si impregnate in piele.

5. Aplicarea anticearcanului intr-un mod gresit

Pare un pas destul de usor: aplici produs in zona cearcanelor. Dar cea mai corecta metoda este de a-l aplica in triunghi, pornind din coltul ochiului, pana la baza nasului, incheiand la coltul extern al ochiului.

6. Depasirea conturului buzelor

Aceasta procedura o poti realiza doar in cazul in care doresti ca look-ul tau sa fie inspirat din anii '90. Daca aplici ruj pe partea de sus, culoarea buzelor va disparea , lasand un inel in jurul gurii care nu da un aspect placut.

7. Porti  in fiecare zi mascara rezistenta la apa.

Nu ar trebui sa folosesti formula rezistenta la apa in fiecare zi pentru ca usuca genele si plus de asta este mult mai dificil de indepartat, proces in care iti poti pierde din gene.

8. Nu aplici lac de unghii protector dupa finalizarea manichiurii

Daca inca te intrebi de ce manichiura ta nu dureaza niciodata mai mult de cateva zile, aici gresesti: base coat-ul asigura o mai buna aderenta a lacului de unghii si confera un plus de stralucire

related posts

Modifică setările cookies