Despre estetica facială cu Dr. Anca Vereanu, medic stomatolog: "Am avut o pacientă care mi-a cerut dinții albi ca IPhone-ul"


Frumusețea feței este dată de armonia dintre elementele care o compun, ochii, nasul și nu în ultimul rând gura (buzele și dinții). 

Tag-uri:

Echilibrul între forma feței corelată cu forma dinților și volumul buzelor reprezintă o pondere importantă a conceptului de frumusețe facială.

Fiecare dintre noi a remarcat persoane frumoase, femei sau bărbați. Și de fiecare dată când ne place cineva nu stăm să analizăm detaliat ce anume ne place. E un ansamblu de trăsături sau forme care ne dau semnalul de “frumos”.

De fapt ochiului îi plac simetriile, formele care se îmbină natural, culorile care se potrivesc. Să fii frumos înseamna echilibru și armonie pe fața ta. Doctor Anca Vereanu, medic primar stomatolog, specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală povestește pentru Perfecte.ro despre importanță dinților în estetica facială!

“La nivelul gurii armonia este dată de potrivirea între dinți și buze ca formă dar și culoare. Dinții mult prea albi ies în evidență cu atât mai mult cu cât culoarea pielii este mai închisă. Foarte important este să apreciem corect și culoarea naturală a buzelor și gingiilor.

Sunt persoane cu gingii mai roșii sau cu gingii mai rozalii, de asemenea și buze mai închise sau mai palide. Atunci când alegem culoarea dinților pe care îi îmbrăcăm cu fațete sau coroane ar fi de preferat să ținem cont de aceste detalii pentru a nu alege o culoare care va fi nepotrivită.  

Din experiență, pacienții cer dinți foarte albi însă întotdeauna încerc să găsesc împreună cu ei culoarea care îi avantajează cel mai mult. Rolul meu de specialist nu este de a convinge pacientul ci de a-l sfătui ghidându-l în decizia lui de a avea un rezultat estetic plăcut, echilibrat cu el din punct de vedere al culorii, formelor și vârstei lui. De cele mai multe ori reușim să găsim împreună soluția care i se potrivește cel mai bine.

Am avut o pacientă care mi-a cerut dinții albi ca IPhone-ul… Asemenea cazuri am refuzat să le tratez, atunci când faci estetică dentară, nu mai ești un dentist sau un stomatolog, devii un architect - arhitect facial. Prin redesenareaa zâmbetului, tu de fapt redesenezi o față.

Pentru că dinții armonizați cu buzele sunt ca un tablou căruia îi pui o ramă frumoasă și îl scoți în evidență. Buzele au o importanță foarte mare pentru ca ele pot amplifica efectul de frumos sau de urât al gurii și implicit al feței. Dinților frumoși le trebuie o ramă frumoasă – buzele. Este un ansamblu care stă bine doar în echilibru. Echilibru de forma și culoare.

Este rolul nostru de specialiști în estetică dentară să gestionăm corect cerințele uneori exagerate ale pacienților și să facem efortul să explicăm consecințele unui tratament incorect medical și estetic încercând să ținem pacientul în zona echilibrului și a bunului simț.

Recomand paciențiilor să aleagă cu atenție medicul atunci când au nevoie de o lucrare estetică de anvergură și o second opinion este mereu benefică. Contează enorm experiența medicului, intuiția în alegerea manoperelor medicale optime, cunoașterea armoniilor faciale și capacitatea de a transmite, pe înțelesul pacientului, argumentele ce stau la baza soluției ideale.

Frumusețea este dată de cele mai multe ori de detalii care toate împreună formează un tot care ne place. Frumusețea naturală nu are simetrii perfecte, de multe ori găsim la persoane foarte frumoase asimetrii care ne plac și care de fapt le dau aerul acela special care ne încântă.

Este un tot format din atitudine, energie pozitivă, veselie, căldură, zâmbet ce vin din interior. Noi doar o putem ajusta din exterior creând dinții cei mai potriviți feței, vârstei, caracterului și dorințelor pacienților noștri”, spune Doctor Anca Vereanu.
 

FULLSCREEN
Importanța dinților în estetica facială
  • /


related posts