Tot ce trebuie sa stii despre machiajul semipermanent: ce este, cum se face si cat costa


Machiajul semipermanent este considerat o solutie simpla si eficienta, care te poate salva de un ritual zilnic ce consuma timp pretios. Este un trend care incepe sa fie din ce in ce mai popular in randul femeilor din Romania si promite efecte imediate.


Machiajul semipermanent este in esenta un tatuaj facut in primul strat de piele. Datorita faptului ca acul nu intra foarte adanc insa, el poate tine intre 3 si 5 ani, in functie de pigmentul folosit sau zona.

Look-ul este realizat cu un aparat special, cel mai avansat fiind Kryo-Liner, doar in cabinete specializate pe acest tip de procedura, si se realizeaza la nivelul ochilor, sprancenelor si buzelor.

De obicei, pentru a pune la punct un astfel de machiaj este necesara o singura sedinta, dar in functie de pigmentii folositi poate fi nevoie si de o sedinta de retusare, ca are loc la diferenta de 3-4 saptamani fata de cea initiala.

Avand in vedere ca procedura este relativ invaziva, inainte de a urca pe marca specialistilor orice femeie care isi doreste un astfel de machiaj trebuie mai intai sa se supuna catorva teste, pentru a vedea daca are reactii alergice la pigmentii folositi. Mai apoi, ea trebuie sa isi aleaga culorile si sabloanele pentru ca, in cele din urma, sa se supuna interventiei.

Preturile pentru o asemenea procedura variaza intre 100 si 1500 RON, cea mai scumpa fiind pigmentarea totala a buzelor. In ceea ce priveste sedinta de retusare, aceasta poate costa intre 150 si 500 RON.

Una dintre cele mai cunoscute esteticiene in acest domeniu este Ildiko Zarescu, care a aplicat machiajul semipermanent pe femei cu varsta cuprinse intre 15 si 80 de ani.

Tu ce parere ai despre acest tip de procedura? Ti-ai face vreodata un machiaj semipermanent?

related posts

Modifică setările cookies