Machiajul minimalist - frumuseţe fără efort în câţiva paşi simpli


În ultimii ani, conceptul de stil de viaţă minimalist  - pe scurt, să trăieşti doar cu ce ai nevoie şi să te concentrezi mai mult pe experienţe de viaţă şi relaţii cu cei din jur - a început să devină din ce în ce mai popular. 

Tag-uri:

Este firesc, astfel, ca minimalismul să îşi fi pus amprenta pe domenii variate, astfel încât nici industria cosmeticelor nu a scăpat. Frumuseţe minimalistă înseamnă adoptarea unei rutine simplificate de îngrijire corporală şi înfrumusețare eficientă, rapidă.

Însă simplificarea acestei rutine se traduce prin o mai mare libertate de a folosi produsele de machiaj de cea mai bună calitate, aplicate întotdeauna pe o piele îngrijită corect, cu aspect sănătos şi strălucitor. Produsele de îngrijire a pielii trebuie să conțină cât mai puține ingrediente și aditivi chimici.

Machiajul de acest tip implică produse esențiale într-o paletă coloristică de bază, cu care să se obțină fără efort un look proaspăt, natural.

Este posibil să fii pasionată de acest domeniu sau este posibil să nu ți se pară firesc să folosești un minimum de produse de machiaj. De altfel, sunt studii numeroase care vin în sprijinul ideii că machiajul are o influență asupra psihicului. În acest caz, poți adopta o rutină minimalistă de machiaj, să spunem, o dată pe săptămână sau în perioadele de concediu, pentru a lăsa pielea să respire. 

Toamna, un anotimp perfect pentru machiajul minimalist

Îngrijirea tenului în sezonul rece

Rutina de îngrijire în sezonul rece este diferită de cea din timpul verii. Pielea se usucă mai repede, deci are nevoie de mai mult ajutor din partea noastră. Specialiştii recomandă în acest sezon o exfoliere blândă a tenului, regulat, de două ori pe săptămână, de preferat seara. Exfolierea elimină stratul de celule moarte şi stimulează regenerarea celulară, iar pielea este mai bine pregătită pentru a absorbi nutrienţii din creme şi seruri. Produsul pentru exfoliere trebuie să conţină ingrediente naturale, precum zahăr, zaţ de cafea, pudră din sâmburi de caise sau de migdale.

După o demachiere corectă şi eventual un scrub, se poate aplica produsul de hidratare, tot unul cu ingrediente cât mai naturale, poate chiar vegane, de preferat fără alcool şi compuşi sintetici, care pot irita pielea. În această perioadă se recomandă şi uleiurile pentru ten, formule lejere special concepute pentru pielea subţire, care se absorb repede şi pot fi şi o bază de machiaj. Dacă faci economii adoptând o rutină de înfrumusețare minimalistă, poți investi într-un ulei pentru ten de cea mai bună calitate, care hidratează tenul și îi dă un aspect sănătos.

Machiaj minimalist

Acest tip de machiaj pune mai degrabă accentul pe proaspăt şi natural. Produsele folosite trebuie să fie de cea mai bună calitate, cu formule cât mai naturale şi care să ofere tenului şi alte beneficii în afară de machiere. În primul rând, trebuie să decizi dacă pui accentul mai degrabă pe ochi sau pe buze şi să construieşti de acolo ansamblul.

În sezonul rece, specialiştii recomandă cât mai puţine produse de acoperire, precum cel de bronzare, corector, fond de ten, iar acestea trebuie să fie neapărat în versiune lichidă, pentru că cele sub formă de pudră usucă şi mai tare tenul. De preferat, fondul de ten trebuie să fie unul mineral, care este mai fin şi care lasă pielea să respire.

Apoi, celelalte două elemente importante într-un machiaj minimalist sunt un rimel bun, nu din gama rezistent la transfer, care, de fapt, se foloseşte doar ocazional, pentru că usucă genele, şi un balsam de buze și/ sau un ruj hidratant.

Ajută corpul din interior

Mici schimbări operate în dieta alimentară pot avea un efect maxim asupra chipului şi pielii şi a tonusului în general. De exemplu, dacă nu bei suficientă apă, pielea devine uscată şi se exfoliază extrem de uşor. Astfel, trebuie să ai grijă să bei doi litri de apă pe zi. De asemenea, profită de abundenţa de fructe şi legume din pieţe pentru a-ţi asigura necesarul de minerale şi vitamine pe cale naturală. O dietă echilibrată, sănătoasă, are efect şi asupra psihicului, care influenţează la rândul său aspectul fizic.

Rutina de înfrumuseţare minimalistă poate fi o opţiune pentru dimineţile când eşti pe fugă, pentru weekend-urile când doreşti să fii mai relaxată sau poate deveni parte din stilul de viaţă. Depinde cum alegi să te exprimi.

Sursă foto: Pexels.com, Pixabay.com, Unsplash.com

FULLSCREEN
Machiajul minimalist - frumuseţe fără efort în câţiva paşi simpli
  • /

related posts