Machiajul soft glam - pentru un look fabulos în orice moment al zilei


Tendințele în materie de frumusețe au o evoluție ciclică, astfel că, dacă până nu demult machiajele puternice erau în trend, acum se pare că tendințele sunt de a reveni spre machiaje ceva mai temperate și mai discrete. În această categorie se încadrează și machiajul soft glam.


Nu este tocmai un machiaj natural, deoarece nu aceasta este intenția, însă îți oferă un look radiant și elegant fără a fi prea evident.

Vei fi surprinsă cât de ușor poți realiza un astfel de machiaj, cât de bine arată și se simte pe ten.

Iată câteva sfaturi pentru realizarea unui machiaj soft glam.

Ce înseamnă soft glam makeup?

Atunci când vorbim despre aplicarea machiajului există ceea ce numim no makeup makeup și full glam makeup. Machiajul soft glam se poziționează între cele două tehnici, fiind suficient de discret pentru a fi purtat și chiar și ziua. Produsele de înfrumusețare sunt tapotate foarte bine după aplicare, iar look-ul va fi realizat fără linii puternice de contur, buze conturate sau sprâncene evidențiate prea tare.

Totuși, deși nu presupune aplicarea un machiaj intens, aspectul nu este nici complet natural. Cu alte cuvinte, cu ajutorul tehnicii soft glam vei obține un look ce reprezintă o versiune îmbunătățită a ta, precum aplicarea unui filtru foto.

Cum realizezi un machiaj soft glam?

Știi deja ce definește machiajul full glam: sprâncene sculptate, eyeliner grafic, farduri multicolore, mult sclipici și iluminator puternic. Dar când vorbim despre machiajul soft glam, vorbim despre un ten cu aspect fresh, sprâncene periate, farduri de ochi difuze și un fond de ten natural. Machiajul soft glam te duce într-o zonă elegantă, păstrând totodată prospețimea look-ului natural.

Tehnica soft glam presupune aplicarea produselor de make-up într-o manieră ce îi va oferi tenului tău strălucire fără a apela la conturarea excesivă. Acest lucru înseamna că produsele vor fi foarte bine blenduite, iar eyeliner-ul va fi aplicat în linii fine, pentru a contura subtil ochii fără a expune efectul clasic dramatic al eyeliner-ului.

1. Machiajul ochilor

Pentru zona ochilor poți alege culori mate și sidefate deopotrivă, important este modul de aplicare. Fardul trebuie blenduit foarte bine, astfel încât trecerile de la o nuanță la alta să fie extrem de discrete. Pentru a-ți contura ochii fără a utiliza eyeliner-ul în tușe groase, apelează cu încredere la un set de gene false cu aspect natural. 

Astfel, zona ochilor va fi conturată discret fără a aplica prea multe produse și a încărca pleoapa. Dacă intenționezi să menții același look și la un eveniment de seară, reaplică fardul de ochi mai intens, însă, insistă pe blenduirea acestuia pentru a menține lookul soft.

2. Uniformizarea tenului

Atunci când aplici fondul de ten, optează pentru o pensulă de tip duo fiber confecționată din fire naturale și fire sintetice. După aplicare, distribuie fondul de ten cu ajutorul unui beauty blender.

În funcție de tipul tău de ten și de ceea ce încerci să acoperi, rezumă-te la aplicarea fondului de ten acolo unde ai nevoie.

Dacă folosești un fond de ten cremos, o perie kabuki ar putea fi mai potrivită pentru a estompa fondul de ten. Dacă trebuie să fixezi cu o pudră alege una cu o consistență cât mai ușoară, pe care o vei aplica doar acolo unde ai aplicat fond de ten.

Corectorul, de asemenea, îl vei aplica acolo unde ai nevoie și cu moderație. Nu este necesar să ajungi până la linia genelor, pentru că acest lucru face ca tenul să arate prea încărcat.

3. Conturarea și aplicarea iluminatorului

Când vine vorba de conturare, încearcă să trasezi linii foarte discrete. Eventual poți utiliza un bronzer cu o consistență cremoasă sau un fond de ten cu 2-3 nuanțe mai închis decât culoarea tenului tău, pe care să îl estompezi foarte bine. Liniile de contur nu trebuie să fie evidente pentru că ziua ar arăta extrem de nepotrivit. Pentru o conturare delicată poți utiliza chiar un burete pentru a aplica bronzer-ul, în locul pensulei de contur.

Dacă folosești fard de obraz, limitează-te la zona cea mai proeminentă a pomeților și de preferat utilizează partea bombată a unui beauty blender pentru aplicare. Odată ce ai aplicat fardul, poți estompa marginile cu ajutorul degetelelor.

În cele din urmă, pentru aplicarea iluminatorului și a evita aspectul de mască, poți tapota ușor produsul tot cu ajutorul degetelor, mai ales că un pic de căldură îl va ajuta să se fixeze mai bine pe ten. Este important, însă, să aplici iluminatorul doar în câteva zone cheie - în primul rând pomeții, podul nasului și arcul buzei.

În concluzie, machiajul soft glam se definește prin faptul că îți oferă un look aerisit, iar tenul este mai puțin încărcat, însă radiant și fresh. Iar faptul că poate fi cu ușurință purtat și ziua, îl recomandă drept o opțiune extrem de versatilă de make-up. 

Sursa foto: Shutterstock.ro

 

related posts

Modifică setările cookies