Manichiură perfectă în doar 9 pași


Tag-uri:

Indiferent dacă încercați să aveți grijă de bugetul familiei și să faceți o serie de economii sau pur și simplu nu sunteți genul care iubește să meargă la salon, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, niciodată nu este prea târziu să învățați cum să aveți unghii perfecte. Mai mult, pe lângă satisfacția personală, această activitate are și beneficii terapeutice, potrivit studiilor realizate.

Chiar dacă pare dificil să obțineți aceleași rezultate cu care v-ați obișnuit la salon, nu este imposibil, mai ales în contextul în care renumite manichiuriste și-au dezvăluit o parte dintre secrete. Așadar, pentru a obține unghii superbe, trebuie să urmați nouă pași simpli.

Curățați unghiile cu dizolvant

Pentru a obține o manichiură de revistă, trebuie să vă pregătiți unghiile cu foarte mare atenție. Astfel, primul pas este aplicarea unui dizolvant care să curețe bine suprafața unghiei. Încercați să găsiți un produs care să elimine ușor orice lac, chiar și pe cel cu sclipici. De asemenea, alegeți un produs cosmetic care să conțină uleiuri esențiale care să ajute la întărirea unghiilor și hidratarea cuticulelor. Aplicați acest dizolvant chiar dacă nu aveți ojă și nu uitați să vă spălați cu apă și săpun după folosire.

Scurtați unghiile 

Este necesar să scurtați unghiile și să le dați forma pe care o doriți cu ajutorul unei pile. Fie că vă place forma pătrată sau rotundă, nu uitați din când în când să curățați pila, pentru că se acumulează praf în striațiile sale, iar procesul devine mai lent și dificil. De asemenea, mișcați pila într-un singur sens tocmai pentru a nu subția unghia.

Îndepărtați cuticulele

Pentru a scăpa de cuticule, puteți apela la un dizolvant care să îndepărteze și să înmoaie pielea nedorită. Apoi, împingeți ușor cu un bețișor special pentru cuticule. Încercați să nu le tai, pentru că acestea au proprietatea de a ne proteja unghiile de bacterii. 

Exfoliați mâinile 

O parte importantă a procesului este reprezentată de exfolierea mâinilor, chiar a antebrațelor, cu un exfoliant care elimină celulele moarte și care hidratează în același timp. Spălați-le și uscați-le foarte bine după ce încheiați această etapă.

Hidratați mâinile și cuticulele

După îndepărtarea cuticulelor și exfolierea mâinilor, este extrem de necesară hidratarea celor două. Astfel, achiziționați o cremă pentru mâini și masați ușor pielea. Chiar dacă nu sunteți la salon, asta nu înseamnă că nu vă puteți relaxa preț de câteva secunde. Pentru a curăța bine unghia, puteți folosi din nou dizolvantul, astfel încât suprafața să fie lipsită de impurități.

Aplicați un lac de bază 

Pentru a vă bucura de o manichiură rezistentă, aplicați un prim strat de lac care să hidrateze și să protejeze împotriva ruperii. Potrivit specialiștilor, este recomandat să așteptați cel puțin două minute între aplicarea straturilor. Încercați să nu cumpărați lac de unghii cu uscare rapidă, acesta deshidratând unghia.

Acoperiți cu ojă

A venit rândul aplicării ojei. Indiferent de culoarea aleasă, aveți grijă să acoperiți întreaga unghie, de la cuticule până în colțuri. Păstrați un strat subțire și, dacă doriți accentuarea nuanței, atunci este recomandat să aplicați trei straturi subțiri, în defavoarea a două groase.

Fixați oja cu un strat de lac 

După ce ați terminat cu oja, nu uitați să folosiți un ultim strat de lac, transparent. La fel ca baza, acesta vă va proteja manichiura de zgârieturi sau pete, făcând-o să reziste mai mult timp. Totodată, acest strat va da un luciu de vis unghiilor.

Curățați excesul de ojă 

La final, curățați excesul de ojă cu o pensulă de la un lip-gloss, spălată foarte bine anterior, sau cu un bețișor de urechi. După ce unghiile s-au uscat bine, folosiți o cremă hidratantă pentru un aspect profesionist. 

Dacă vreți să vă bucurați mai mult timp de ojele cumpărate, sfatul nostru este să le păstrați într-un loc răcoros, uscat și întunecat, lumina putând deteriora culoarea și consistența lor. Așadar, frigiderul este un loc perfect unde le puteți depozita. 

Sursă foto: Shutterstock  

related posts

Modifică setările cookies