Matreata iti taie cheful de viata? Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi de ea!


Aparitia matretii nu tine neaparat de o proasta igiena, asa cum ar fi tentati unii sa creada. Cauzele pot fi multiple – predispozitia noastra nativa, stresul, oboseala, alimentatia sau samponul nepotrivit pot fi de vina pentru aparitia matretii.


Cauza principala a aparitiei matretii pare a fi ciuperca Malassezia Furfur, care traieste pe acele zone ale corpului nostru care produc „uleiuri naturale” in cantitati mai mari, cum ar fi scalpul.  Ce se intampla mai exact? Aceasta ciuperca produce acid oleic, care se depune pe scalpul nostru. Modul in care corpurile noastre reactioneaza la aceasta substanta cauzeaza inflamatii ale stratului superior al pielii, ceea ce duce la o reinnoire accelerata a celulelor pielii. Acestea se lipesc unele de altele si, prin urmare, noi le vedem ca particule de matreata.
Deci, iata ce este de fapt matreata: reactia scalpului la Malassezia, care duce la o accelerare a ciclului natural de restructurare a pielii.

Iata ce variante ai:

1. Trateaza problema pe cont propriu.
Cumpara-ti un sampon anti matreata. In cazul in care un sampon care a fost eficient pe o anumita perioada de timp nu mai da rezultate, poate ar fi intelept sa il inlocuiesti cu un altul, macar pentru cateva luni.

Citeste continuarea pe noifetele.ro

related posts

Modifică setările cookies