Mergi la sala, dar nu slabesti? Afla de ce!


Te-ai apucat de sala, tragi din greu, arzi calorii, iar cantarul arata la fel ca inainte sa faci sport?Nu te panica! Exista o explicatie! Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca este perfect normal ca dupa primele sedinte de mers la sala cantarul sa arate mai multe kilograme. Vezi de ce!


"In momentul in care muschii, dupa o perioada lunga de sedentarism, sunt pusi la treaba, ei automat cresc in volum, iar aceasta crestere presupune formarea unor depozite de glucoza pe baza carora sa functioneze. Aceste depozite de glucoza din muschi, care poarta numele de glicogen, atrag apa, astfel incat un muschi este de patru ori mai greu decat acelasi volum de grasime", spune Mihaela Bilic.

"Pe masura ce compozitia noastra corporala se schimba in bine - adica avem mai multa masa musculara, din pacate cantarul ne va arata un pic in plus. Insa asta se intampla doar la inceput, pentru ca in momentul in care procesul de slabire continua si se pierde din grasime, cantarul va incepe sa arate si el mai putin", explica medicul nutritionist.

"Trebuie sa ne bucuram cand cantarul arata o greutate superioara pentru ca muschii sunt cei grei si trag la cantar, in schimb grasimea este usoara si pufoasa. Deci in prima parte a curei de slabire trebuie sa controlam rezultatele cu ajutorul hainelor sau a unui centimetru", este recomandarea Mihaelei Bilic.

related posts