Ochelarii de soare, un accesoriu obligatoriu in lupta impotriva ridurilor


Ca este ciudat sau nu, simpla purtare a ochelarilor de soare (atat vara cat si iarna) ajuta la prevenirea imbatranirii pielii.


Oamenii imbatranesc in fiecare zi din doua motive:

1. Material genetic - calitatea elastica si rapiditatea de oxidare a pielii este mostenita. Din pacate acest lucru nu se poate modifica.

2. Expunerea la ultraviolete - determina degradarea tesutului elastic si a colagenului si impiedica procesele normale de regenerare la nivelul epidermei.

Dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, ne recomanda sa nu iesim vara din casa fara a ne proteja ochii si pielea de efectele nedorite ale soarelui. 

"In momentul in care razele de soare cad pe fata, din reflex musculatura din jurul ochilor (muschiul orbicular si muschii fruntii) se contracta pentru a miscora ochii. Cu timpul in locurile de contractie se vor forma pliuri si riduri care initial se vor vedea doar ca riduri de expersie, ca apoi sa se vada si cand musculatura este in repaus. Cele mai bune mijloace de aparare pentru ochi si frunte sunt purtarea ochelarilor de soare cu lentila inchisa si creme de protectie", spune Dr Viviana Iordache.

Daca nu ai purtat ochelarii de soare la timp si fruntea ta s-a umplut de riduri, medicul dermatolog mai are o solutie pentru tine: Botox-ul!

"Cu toxina botulunica fata ta se relaxeaza! In plus relaxarea pe care o poate produce toxina botulunica pe frunte si zona ochilor va intarzia aparitia si agravarea ridurilor", spune Dr Viviana Iordache.

related posts

Modifică setările cookies