(P) 4 lucruri pe care le poţi face cu placă de îndreptat părul


Gama de instrumente pentru coafura termică este copleşitoare, piaţa fiind bogată în oferte variate. Dacă bugetul şi abilităţile tale înclină către alegerea unui singur instrument care să facă tot ce ai nevoie, mergi pe o placă de îndreptat părul. Iată patru lucruri pe care le poţi face cu o placă de îndreptat părul. 

Tag-uri:

Cu o placă de îndreptat poţi netezi şi îndrepta părul

Este evident că oricare din modelele de plăci de îndreptat părul oferă facilitatea de a îndrepta şi netezi părul ondulat. Niciun alt instrument de coafură nu poate face mai bine acest lucru, iar şuviţele netede obţinute prin îndreptarea cu placa se păstrează lucioase şi strălucitoare pentru mai multe zile.

Sfaturi pentru a obţine rezultate durabile în îndreptarea părului:

Alege placa de îndreptat potrivită pentru tipul tău de păr. Dacă ai părul fin sau scurt, alege o placă cu lăţimea de maxim 2.5 cm. Pentru părul lung sau cu firul gros, alege plăci de până la 3.5 cm lăţime.

Setează temperatura potrivită tipului tău de păr. Părul fin are nevoie de o temperatură mai mică decât cel gros. Dacă temperatura este prea mare rişti deteriorarea părului, iar dacă este prea mică, va trebui să revii pe fiecare secţiune de mai multe ori, ceea ce poate provoca daune şi înseamnă pierdere de timp. Pentru părul fin, setează temperatura plăcii de îndreptat părul între 120 şi 150 grade Celsius, pentru părul mediu alege între 150 şi 175 grade Celsius, iar pentru părul gros selectează între 175 şi 200 grade Celsius. 

Nu folosi placa de îndreptat părul pe firul umed. Părul trebuie să fie complet uscat înainte de coafare cu placa de îndreptat. Dacă îl vei usca în prealabil, vei obţine o textură mai fină a părului şi nu va trebui să aplici foarte multă căldură. Pentru protecţia suplimentară la căldură a părului, aplica o cremă hidratantă sau un ulei de păr înainte de uscare.

Împarte părul în secţiuni mici. Încercarea de a netezi prea mult păr dintr-o dată împiedica secţiunea să să încălzească uniform şi vei obţine o formă lipsită de consistenţă. De regulă, fiecare secţiune nu trebuie să fie mai lată decât placa de îndreptat.

Piaptănă părul înainte de îndreptare. Vei avea mai mult succes în procesul de coafare şi îndreptare a părului dacă fiecare secţiune este netedă şi fără încurcături. 

Utilizează întotdeauna un produs de protecţie termică pentru păr. Acesta are dublu rol: hidratează părul şi formează o barieră care previne deteriorarea părului.

Nu încetini mişcările în timpul îndreptării părului. Pe măsură ce deplasezi placă de-a lungul fiecărei secţiuni, ţine părul întins şi menţine mişcarea. Pentru a asigura distribuirea uniformă a căldurii şi consecvenţa coafurii, nu te opri în timp ce netezeşti părul.

Cu o placă de îndreptat părul poţi ondula părul

Dacă îţi plac buclele luxuriante, cu o placă de îndreptat părul le poţi obţine foarte uşor. Iată cum ar trebui să procedezi:

 • Împarte părul în secţiuni de maxim 2.5 cm;
 • Plasează placa de îndreptat în partea de sus a secţiunii şi întoarce-o uşor către faţă;
 • Trage placa de îndreptat peste şuviţă, menţinând presiunea asupra părului;
 • Eliberează placa, menţine bucla intactă şi fixeaz-o pe cap cu o clemă;
 • Defineşte buclele cu un spray de fixare medie;

Când este ondulat tot părul, eliberează clemele, perie uşor părul cu o perie plată şi pulverizează spray fixativ.

Poţi crea valuri cu o placă de îndreptat părul

Datorită formei sale non-cilindrice, placa de îndreptat părul este instrumentul perfect pentru crearea valurilor, uşoare şi libere pe părul neted. Iată cum poţi proceda:

 • Izolează o secţiune de păr şi aşează placa de îndreptat părul la mijlocul acesteia;
 • Începe să răsuceşti placa spre faţă şi trage-o în jos de-a lungul secţiunii de păr;
 • Opreşte-te la un centimetru de capăt, opreşte răsucirea şi netezeşte restul secţiunii;
 • Alege o altă secţiune şi alternează direcţia de acţionare;

După finalizarea tuturor secţiunilor, trece cu degetele prin păr pentru a omogeniza valurile.

Cu o placă de îndreptat părul poţi obţine o coafură uimitoare

Poţi folosi placă de indreptat părul pentru a adăuga textura intriganta împletiturilor şi bucle dezordonate coafurilor. Iată cum ar trebui să procedezi:

 • Imparte părul în secţiuni şi împleteşte fiecare secţiune, cât mai aproape de capete;
 • Pune placa de îndreptat părul în partea de sus a fiecărei împletituri, apasă şi ţine apăsat;
 • Deplasează placa pe toată lungimea împletiturii şi roteşte uşor când ajungi la capete;
 • Desfă împletiturile şi piaptănă părul.

related posts

Modifică setările cookies