(P) 5 caracteristici ale unui ruj de calitate


Rujul este un accesoriu indispensabil atunci când îți dorești un machiaj perfect, cu finisaje frumoase și de lungă durată. Chiar dacă îl folosești pentru serile cu prietenii, la locul de muncă sau la plimbările pe faleză alături de persoana iubită, rujul îți va oferi întotdeauna un surplus de încredere, feminitate și eleganță.

Tag-uri:

Dacă vrei să achiziționezi un ruj pe care te poți baza la orice eveniment, indiferent de durata acestuia, fie că este în aer liber sau în interior, atunci iată care sunt cele mai importante caracteristici prin care poți diferenția rujul de calitate!

Rujul oferă o textură hidratantă

Chiar dacă este vorba despre un ruj lucios, cremos, perlat sau satinat, este indicat ca acesta să ofere un echilibru bun între ceara, uleiul și celelalte ingrediente din care este conceput pentru a hidrata buzele. Rujul nu ar trebui să îți usuce buzele, cu excepția celui cu textură mată, deși și el conține o cantitate mică de produs ce hrănește buzele. 

Este important ca rujul să ofere un sentiment plăcut și hidratant în special când îl folosești pe perioada zilei, când ești expusă la contactul direct cu soarele sau la schimbările bruște de temperatură, cât și la praf, poluare și stimuli interni diferiți: oboseală, fericire, anxietate, stres.

Rujul persistă perioade lungi de timp

Un ruj de calitate ar trebui să reziste cât mai mult pe buze, atât pentru machiajul de zi, dar și pentru cel de seară. Este normal ca produsul să se șteargă puțin atunci când mănânci sau când bei, astfel încât va trebui să-l retușezi. 

Cu toate acestea, în condiții normale, rujul ar trebui să persiste cel puțin 5 ore, depinzând totuși și de finisajul pe care-l are: cremos sau mat - cel din urmă fiind mai longeviv.

Rujul este bogat în pigment

Există o paletă extinsă de culori, nuanțe și texturi pe care le vei întâlni la un ruj. Pigmentul poate porni de la un roșu intens, cu un contrast puternic și potrivit pentru serile romantice, până la un pigment discret, în nuanțe de nude sau pastel și potrivit pentru locul de muncă sau plimbările din timpul zilei.

Rujul de calitate trebuie să fie opac, să acopere suprafața buzelor uniform, însă fără să le încarce suplimentar. Dacă produsul nu este destul de opac, de cremos, atunci va trebui să aplici mai multe straturi, lucru ce poate după la un aspect inestetic al machiajului sau la folosirea unei cantități mai mari de produs decât ți-ai fi dorit.

Rujul nu trebuie să fie prea lipicios

Sigur ți s-a întâmplat cel puțin o dată să folosești un ruj care s-a dovedit foarte lipicios încât trebuia frecvent să dai la o parte firele de păr de pe buze sau chiar aveai un sentiment de disconfort atunci când îl purtai. Un ruj bun nu este indicat să fie prea lipicios. Nimeni nu își dorește să simtă buzele lipite sau să îi fie greu să păstreze un look natural în jurul altor persoane. Optează pentru un ruj de calitate cremos, nu lipicios.

Rujul se potrivește cu tonul pielii tale

Alegerea culorii rujului se află în strânsă legătură cu tonul și subtonul pielii tale. Astfel, există posibilitatea ca o nuanță care îți place foarte mult să nu ți se potrivească. De aceea rujurile bune, de calitate, oferă o gamă extinsă de nuanțe din care le poți alege pe cele ideale.

Nuanțele nude sunt excelente pentru pielea măslinie, culorile luminoase pentru pielea deschisă, iar culorile întunecate pentru pielea mai închisă. Bineînțeles, există și nuanțe mai deschise ce se pot potrivi pe un ten măsliniu, de exemplu, însă este important să oferi o atenție sporită atunci când alegi rujul în funcție de piele.

Majoritatea femeilor au aproape mereu cel puțin un ruj în portfard sau geantă. El poate fi aplicat ușor și rapid, schimbându-și chiar machiajul de zi într-unul de seară în funcție de nuanța aleasă. Găsește paletele cromatice favorite, ia în considerare sfaturile oferite și bucură-te de buze feminine și frumoase!

FOTO: FREEPICK

related posts

Modifică setările cookies