(P) 5 cauze nebănuite care generează acneea tardivă


Acneea este o afecțiune a pielii întălnită la marea majoritate a adolescenților și care, netratată, poate crea numeroase probleme și în cazul adulților. 

Tag-uri:

Este inestetică și scade stima de sine a persoanelor care se confruntă cu aceasta. Acneea care apare după perioada pubertății este cunoscută sub denumirea de acnee tardivă și are nevoie de un tratament intens pentru a putea fi eliminată.
 
Există numeroase motive pentru care acneea afectează și adulții, dar singurul care vă poate pune un diagnostic corect este medicul dermatolog. Acesta vă poate da mai multe explicații despre cauze și tratament acnee. Trebuie să rețineți că acneea este o afecțiune ce trebuie tratată și din interior și din exterior, motiv pentru care trebuie să aveți mare grijă la alimentație.
 
Deși sunt cunoscute ca principale cauze ale acneei tulburările hormonale, am creat o listă cu cele mai importante cauze ale apariției acesteia, la care poate nu v-ați gândit până acum.
 
1. Cafeaua – chiar dacă poate părea imposibil, cafeaua poate avea un impact foarte mare asupra aspectului tenului. Aceasta acționează la nivelul estrogenului, cel responsabil pentru aspectul general al tenului. Rețineți că nu doar cafeaua are acest efect, ci și alte produse care conțin cofeină, printre care și ceaiul verde. Puteți încerca să consumați cafea decofeinizată sau să renunțați complet la cafea.
 
2. Produsele acide – printre care se numără fructele și legumele care odată ajunse în organism stimulează producția de sebuum. Printre acestea se numără portocalele, căpșunele sau roșiile. Încercați să reduceți consumul lor și până la urmă să le eliminați în totalitate. 
 
3. Stresul – așa cum se știe, acesta este responsabil pentru numeroase afecțiuni cu care se confruntă corpul uman, printre care se numără și acneea tardivă. Pielea capătă un aspect neplăcut, în special din cauza hormonilor cauzați de stres, care duc la apariția acneei tardive. Dacă faceți suficientă mișcare și vă eliberați de perioadele de stres, pielea va căpăta un aspect mai plăcut.
 
4. Produsele de îngrijire folosite – fie că este vorba de crema pe care o folosiți pe față sau de produsele de make-up pe care le aplicați pe piele, acestea pot fi cauza principala a acneei tardive. Pielea trebuie să fie îngrijită cu produse potrivite pentru tipul său, astfel încât acestea să îi ofere ceea ce are nevoie. Există numeroase tipuri de cosmetice, pentru piele grasă, uscată sau mixtă, dar trebuie să știți cum să le folosiți. Însă, principala condiție pentru o piele fără acnee este ca aceasta să fie mereu curată. Înaintea aplicării oricărui produs cosmetic, pielea trebuie să fie curățată cu produse dermatocosmetice dedicate.
 
5. Grăsimile nesănătoase – un adult care consumă foarte multe grăsimi nesănătoase și foarte puține sănătoase, are un dezechilibru major în dietă. Pe lângă alte probleme de sănătate cu care se poate confrunta, adultul respectiv se poate trezi cu o acnee tardivă greu de controlat. Acneea în acest caz trebuie tratată în principal din interior, prin renunțarea la grăsimile nesănătoase și adoptarea unei diete bogate în grăsimi sănătoase. Există o serie de alimente bogate în grăsimi sănătoase pe care le puteți include în alimentație, cum ar fi uleiul de cocos, nucile, migdalele, avocado sau peștele.
 
Acneea tardivă este o problemă serioasă ce trebuie tratată. Aceasta nu se va vindeca de la sine și este nevoie de unele procedee pentru a facilita ameliorarea simptomelor ei. Odată schimbat stilul de viață, alimentația și produsele de îngrijire folosite, puteți considera că ați început cu adevărat lupta împotriva acneei.

related posts

Modifică setările cookies