(P) 5 lucruri pe care să le ştii înainte de a-ţi cumpăra lentile de contact


Pentru persoanele care nu doresc să poarte ochelari de vedere, deoarece consideră că nu le avantajează din punct de vedere estetic, lentilele de contact reprezintă soluţia ideală.

Tag-uri:

Cu ajutorul lentilelor de contact vei reuşi să ai o vedere perfectă, fără intervenţii chirurgicale, eliminând riscul de a avea un câmp vizual obstrucţionat de ramele ochelarilor. Află care sunt lucrurile de care trebuie să ţii cont înainte de a-ţi cumpăra lentile de contact, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Consultă un medic oftalmolog

În cazul în care nu ai mai purtat lentile de contact, dar îţi doreşti să renunţi la ochelarii de vedere, primul pas pe care trebuie să-l faci include vizita la cabinetul oftalmologic. După ce medicul oftalmolog îţi va face un control amănunţit, vei afla ce tip de lentile ţi se potrivesc. De asemenea, dacă porţi deja ochelari de vedere, însă vrei să optezi pentru lentile de contact, nu comanda o pereche cu aceleaşi dioptrii ca ale ochelarilor, deoarece s-ar putea să nu ţi se potrivească. Dacă vederea ta are nevoie de mici ajustări, este indicat să mergi la specialist, pentru a vedea evoluţia şi nivelul de corectare a vederii tale.

Alege lentilele potrivite pentru tine

După controlul oftalmologic vei afla care sunt lentilele care ţi se potrivesc, astfel încât să le achiziţionezi. Acest pas este esenţial, deoarece vei putea alege între lentile zilnice, bilunare, trimestriale sau cu purtare extinsă. Totodată, poţi alege variante precum sunt lentilele de contact bifocale si multifocale, care dispun de puteri optice distincte. Lentilele bifocale sunt destinate persoanelor care necesită corectarea miopiei şi a hipermetropiei, în timp ce lentilele multifocale sunt de regulă prescrise persoanelor de peste 40 de ani, pentru a compensa prezbiopia.

De unde comanzi lentilele de contact?

Atunci când ştii ce tip de lentile ţi se potrivesc, le poţi comanda online de pe lentiamo.ro sau dintr-un magazin fizic de profil. Dacă alegi să cumperi lentile de contact online, poţi să comanzi rapid şi simplu, iar în cel mai scurt timp le vei primi acasă. Paleta de opţiuni din care poţi alege este una vastă, ţinând cont de faptul că lentille de contact se diferenţiază în funcţie de perioada de purtare, de design, de frecvenţa cu care trebuie să le înlocuieşti sau de materialele din care sunt realizate.

Prima aplicare a lentilelor de contact

Pentru a nu întâmpina niciun disconfort şi pentru a elimina riscul unei infecţii, trebuie să ştii că este nevoie de o igienă impecabilă a ochilor. În acest sens, din rutina zilnică nu trebuie să-ţi lipsească picăturile, care te ajută să cureţi ochii de secreţii sau praf înainte de aplicarea lentilelor de contact. În plus, dacă foloseşti picături pentru ochi, vei reuşi să menţii lentilele hidratate şi să nu simţi niciun disconfort după purtarea îndelungată a lentilelor.

Măsuri de precauţie pentru folosirea lentilelor de contact

Indiferent de tipul lentilelor de contact care ţi-au fost recomandate, nu este indicat să le porţi şi pe perioada nopţii sau pentru o perioadă mai lungă decât cea spusă de către specialist. În plus, ţine cont de faptul că lentilele de contact ar trebui să se mişte liber pe globul ocular. 

În caz contrar, va trebui să iei legătura cu oftalmologul, pentru a verifica dacă totul este în regulă. În timpul purtării lentilelor, ţine tot timpul ochii închişi atunci când foloseşti recipiente cu aerosoli şi evită vaporii şi fumul, dacă este posibil.

Aplicarea lentilelor de contact necesită o atenţie sporită şi o igienă corespunzătoare. Lentilele se aplică direct pe ochi, de aceea manevrarea lor trebuie făcută cu multă atenţie şi într-un mediu curat. Spală-te bine pe mâini înainte de a aplica sau de a scoate lentilele, pentru a preveni apariţia infecţiilor sau a iritaţiilor.

related posts

Modifică setările cookies