1. Atenția către păr

Profită de noul an pentru a face o schimbare de look. Este momentul potrivit pentru a te bucura de diverse beneficii, precum un restart (care să îți sporească energia și să îți îmbunătățească starea de spirit), explorarea personalității și diversificarea stilului, îmbunătățirea încrederii în sine, adaptarea la schimbările personale sau chiar ieșirea dintr-o rutină.

Te poți orienta către păr, unde ai o varietate de opțiuni. O schimbare de nuanță te va susține în acest proces de transformare a look-ului; alege o nuanță complet diferită de cea naturală sau, pentru o schimbare mai discretă, dar de efect, optează pentru șuvițe sau culori cu 1-2 tonuri mai închise decât cea a părului tău natural. Poți realiza chiar tu această schimbare, vopsindu-te acasă – chiar dacă ai părul sensibil sau uscat, alege o vopsea de păr permanentă fără amoniac, care să îți coloreze părul fără a-l usca excesiv.

Dacă nu îți dorești să te vopsești, dar vrei în continuare o schimbare la nivelul părului, poți alege și o nouă tunsoare sau stilizare a părului. Vezi ce ți se potrivește cel mai bine, în funcție de trăsături și de forma feței, și optează pentru o tunsoare scurtă (pixie) sau bob, o tunsoare în scări sau asimetrică sau, de ce nu, un breton îndrăzneț! Iar dacă vrei un rezultat cu care să îți surprinzi familia și prietenii, combină vopsirea părului cu o tunsoare nouă pentru un look complet schimbat!

2. O garderobă nouă

Când vorbim de o schimbare de look, nu putem să nu acordăm atenție și stilului vestimentar. Fă un upgrade garderobei personale, axându-te atât pe articolele vestimentare, dar și pe accesoriile și bijuteriile pe care le porți.

Actualizează-ți piesele din garderoba principală, orientându-te întâi spre piese must-have (articole care nu se demodează niciodată). Din această listă nu trebuie să lipsească următoarele: un tricou alb simplu, o pereche de blugi cu croi clasic, o cămașă albă office, o pereche de pantaloni model chino, o jachetă neagră (sau chiar două: o jachetă de piele și un sacou), un pulover simplu într-o culoare neutră și o rochie neagră elegantă. Investește în articole de calitate pentru a susține un stil sustenabil. Totuși, te poți „răsfăța” și cu articole care să reflecte ultimele tendințe în materie de modă, însă alege-le cu grijă: acestea trebuie să îți pună în valoare atât corpul, cât și personalitatea.

Iar în privința accesoriilor și bijuteriilor, caută opțiuni care să fie complet diferite de stilul abordat până acum. De exemplu, dacă ai multe accesorii în nuanțe de alb, negru sau bej, orientează-te către articole colorate, care să îți transforme complet look-ul. La fel și dacă preferi bijuterii clasice, din aur sau argint: caută modele îndrăznețe, precum o pereche de cercei mari, un colier statement sau o brățară colorată, prin care să îți completezi ținuta.

3. Joacă-te cu machiajul

Poți obține schimbări de look care să meargă perfect atât cu trăsăturile și culoarea părului, cât și cu piesele vestimentare pe care le porți, adaptându-ți machiajul în mod corespunzător. Astfel, te vei bucura de schimbări mici, temporare, dar de efect!

Din start, cea mai simplă metodă în acest caz este următoarea: încearcă nuanțe de ruj/fard de pleoape/eyeliner pe care nu le-ai mai purtat înainte. Poți urmări și diverse tutoriale pe Youtube sau clipuri pe Instagram sau TikTok pentru a învăța tehnici noi de aplicare a machiajului, prin care să îți evidențiezi altfel frumusețea naturală. În plus, caută să încorporezi cât mai multe produse în nuanțele în tendințe anul acesta: roșu (chiar și la ochi), albastru și, mai ales, peach fuzz – culoarea anului 2024 conform Pantone, adică un roz-piersică ușor portocaliu.

Însă nu uita: pentru a avea un machiaj reușit, ai nevoie de un ten îngrijit corespunzător. Acordă atenție îngrijirii tenului atât înainte de machiaj, cât și după, utilizând produsele potrivite tipului tău de ten și diverselor probleme sau imperfecțiuni. De asemenea, pentru a preveni îmbătrânirea prematură, aplică mereu SPF în mod corespunzător – nu doar vara sau când este însorit afară. Caută să faci schimbările necesare în rutina de îngrijire a tenului, pentru a avea „baza” perfectă pentru machiajul dorit.

4. Dezvoltă-te personal și profesional

Schimbarea poate veni și din interior, iar noul an te poate motiva să cauți oportunități de dezvoltare, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

În ceea ce privește viața personală, opțiunile sunt diverse, potrivite oricăror gusturi și necesități. De exemplu, te poți orienta către dezvoltarea abilităților sociale, în vederea îmbunătățirii relațiilor pe care le ai cu cei din jur. Poți participa la evenimente de networking, care nu doar că te vor ajuta în acest sens, ci îți vor și oferi posibilitatea de a întâlni oameni noi și a crea legături și relații inedite. O altă idee ar fi să cauți să ieși din zona ta de confort, învățând să îți asumi riscuri și să îți înfrunți temerile – acest lucru te va ajuta să te dezvolți, să îți crești încrederea de sine și să te simți pregătită să înfrunți orice îți vine în cale. Nu în ultimul rând, acortă-ți timp pentru auto-reflecție; oportunitatea de a te auto-evalua și de a-ți studia evoluția personală te va ajuta să identifici care sunt punctele tale forte, dar și slăbiciunile, fapt ce îți va susține procesul de dezvoltare pe termen lung.

Cu privire la viața profesională, caută cursuri sau programe de formare care îți pot dezvolta abilitățile în domeniul tău de interes sau care pot contribui la creșterea profesională. Dacă simți că vrei o schimbare majoră, poți încerca chiar un curs într-un domeniu complet diferit, în vederea reorientării din punct de vedere profesional. Iar pentru a-ți stimula creierul și a-ți asigura un avantaj profesional în viitor, alege o opțiune simplă, foarte la îndemână: un curs în care să înveți o limbă străină nouă.

5. Schimbări pentru un stil de viață sănătos

Alege să acorzi atenția necesară nevoilor organismului tău și caută moduri prin care să îți schimbi stilul de viață într-unul mai sănătos. Iată pe ce să te axezi:

- regim alimentar echilibrat: consumă alimente diverse bogate în nutrienți, în special fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, și redu consumul de zahăr, alimente procesate și alimente bogate în grăsimi nesaturate;

- hidratare: consumă cel puțin 2 litri de lichide pe zi; ideal, consumă cât mai multă apă, dar și ceai sau fructe sau legume cu conținut ridicat de apă, și limitează consumul de sucuri (în special carbogazoase), cafea și alcool;

- activitate fizică regulată: caută să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi; poți începe cu plimbări, jogging ușor prin parc sau exerciții de bază acasă, iar în timp, poți trece la un program la sală sau poți practica un sport ca hobby;

- odihnă și somn: asigură-te că ai un program regulat de somn, dormind în mod ideal 7-9 ore pe noapte, iar pentru a adormi rapid și a de bucura de un somn odihnitor, evită expunerea la ecrane și consumul de alimente înainte de culcare și menține o lumină difuză și o temperatură ușor mai scăzută în dormitor;

- gestionarea stresului: identifică metode eficiente de gestionare a stresului, precum meditație, yoga, exerciții de respirație, acordă timp pentru activități recreative și hobby-uri care îți aduc fericire și relaxare și caută să eviți factorii de stres atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Cu siguranță, 2024 îți va aduce numeroase schimbări, însă poți începe deja chiar tu cu schimbări minore sau majore, care să îți facă anul mai frumos. De la schimbări de look la dezvoltare personală sau îmbunătățirea stilului de viață, alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine și de care ai nevoie pentru a-ți susține evoluția!


*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.