(P) Căderea părului – Cauze și ce suplimente te ajută să întărești fibra capilară


Îl vezi în perie. În scurgerea dușului. În pat sau chiar pe podea. Părul tău este peste tot! Totuși, înainte să te alarmezi, află că este absolut firesc să pierzi zilnic câteva fire de păr. 

Tag-uri:

Căderea părului face parte din viața de zi cu zi, fiind o componentă a ciclului natural de regenerare. Ce poate nu știai, este că înainte ca părul să cadă, fiecare folicul pilos trece printr-un ritm ciclic care include un stadiu de creștere (anagen), dar și un stadiu de odihnă (telogen).

În medie, fiecare femeie pierde în jur de 80 de fire de păr pe zi, însă dacă observi o cădere mai abundentă sau, și mai neplăcut, observi că după pierdere, părul tău nu se regenerează, atunci este cu adevărat momentul să îți pui câteva semne de întrebare și să recurgi la tratamente de păr pentru femei, precum uleiuri esențiale, măști naturale, un șampon anticădere pentru femei sau orice alt truc pe care îl ai la îndemână.

Un lucru este cert atunci când vine vorba de căderea părului – trebuie să fie întotdeauna un declanșator. Între perierea părului încurcat și frecarea pe lungime a firelor de păr la duș, există o mulțime de motive banale pentru care s-ar putea să îți descoperi firele de păr căzute în cele mai nebănuite locuri ale casei. Stai alături de noi și haide să identificăm împreună care ar putea fi motivul sau motivele care îți declanșează pierderea părului și ce ai putea face pentru a remedia această neplăcere.

Cât de stresată ai fost în ultima vreme?

Nu, nu este un mit. Stresul în exces poate să accentueze căderea părului. Creșterea nivelului de cortizol provocat de stres perturbă obiceiurile alimentare, dereglează sistemul digestiv și declanșează chiar și probleme ale scalpului, cum ar fi mătreața, despicarea firelor de păr și chiar apariția cojilor de pe scalp.

S-ar putea să nu observi imediat fenomenul. De obicei căderea părului se poate manifesta chiar și la câteva luni de la un eveniment stresant. Așa că, dacă recent ai avut parte de tulburări de orice natură, să nu te surprindă dacă peste câteva luni vei observa mai multe fire de păr în perie decât de obicei.

Prevenirea stresului poate părea cel mai simplu mod prin care îți poți ajuta scalpul, însă te stresezi involuntar și, de cele mai multe ori, nici nu îți dai seama cât de mult te afectează trivialitatea lucrurilor. Recomandarea noastră este să folosești un tratamente de păr pentru femei care să acționeze eficient și să stimuleze regenerarea.

Poți apela la un ulei reparator pe care să îl aplici seara înainte de culcare pentru a avea timp să repare, hrănească și să înfrumusețeze părul în timpul nopții. Cu o textură lejeră, non-grasă, ce nu se transferă pe pernă, uleiul de noapte reparator pentru păr din gama Eleo acționează pe timpul nopții ca vasodilatator, îmbunătățind circulația în jurul bulbului de păr de la baza foliculului și reparând în întregime părul, șuviță cu șuviță.

Cât de des îți coafezi părul?

A-i spune unei femei să renunțe la a mai folosi uscătorul, peria, placa ori ondulatorul este imposibil. Mai mult ca sigur, în acest moment ești dependentă de cel puțin două dintre ele. Nu-i așa? Chiar dacă au devenit indispensabile în rutina ta de îngrijire și styling, folosirea excesivă a ustensilelor de coafare ce emană agenți termici fierbinți îți usucă părul, îl deteriorează și îl fac mai sensibil și predispus la rupere și, deci, va fi mai probabil să sesizezi căderea tot mai multor fire de păr cu fiecare spălare ori periere.

Aplicarea unei călduri mult prea puternice și uscate pe păr slăbește rădăcina și face ca părul să se rupă mai des, să fie mai dificil de coafat și să prezinte despicături la vârfuri. Încearcă să folosești ustensile pe care le poți seta termic, în așa fel încât tu să fii cea care stabilește nivelul de căldură cu care părul tău ia contact. De asemenea, este la fel de important să dublezi protecția atunci când usuci sau coafezi părul cu ajutorul unui spray cu protecție termică împotriva căldurii.

Ai încercat un șampon anticădere pentru femei până acum?

Alegerea șamponului este crucială pentru stabilizarea firelor de păr. Atunci când ești în căutarea unui produs de curățare, trebuie să ai în vedere nevoile tale principale. Dacă te confrunți cu o cădere masivă a părului, iar firele sunt despicate spre vârfuri, înseamnă că trebuie să apelezi la o formulă hrănitoare și hidratantă care să restabilească rezistența, să îmbunătățească volumul și să favorizeze circulația sângelui, în așa fel încât foliculii să poată avea un mediu propice în care părul se poate regenera.

Iată o selecție de șampoane pentru nevoile unui păr slăbit cu tendință de cădere

Şampon hrănitor cu efect reparator HairX Advanced Care

Părul agresat de agenți termici și coafare excesivă are nevoie de o formulă delicată care să aibă grijă de suplețea fibrei capilare. Alege soluția completă de îngrijire a părului cu efect de reparare, revitalizare și reînnoire propusă de șamponul hrănitor cu efect reparator HairX Advanced Care care protejează foliculii în timp ce curăță delicat părul. Contribuie delicat la consolidarea fibrei capilare din interior grație complexului unic de fitonutrienți, lăsând părul mătăsos, suplu și sănătos.

Şampon pentru păr uscat şi deteriorat cu extract din grâu și ulei din nucă de cocos Love Nature

Un șampon protector permite hrănirea și protejarea fibrei capilare prin hidratarea și fortifierea firelor de păr. Alege o formulă pe bază de ingrediente naturale cum este cel din gama Love Nature care să formeze un scut protector. Uleiul din nucă de cocos are excelente proprietăți de îngrijire și hrănire, iar proteinele din grâu conțin peptide de protecție care hidratează și fortifică părul, menținându-i aspectul mătăsos și strălucitor.

Şampon Milk & Honey Gold

Părul deteriorat are nevoie de mai multă hidratare pentru a se putea regenera. Alege o formulă hrănitoare pe bază de miere organică și lapte, bogată în vitamine, minerale și proteine hidratante și hrănitoare care îmbunătățesc rezistența și strălucirea naturală a părului. Mierea organică, într-o combinație excelentă cu laptele sunt transpuse într-o formulă delicată de șampon ce hidratează, catifelează și netezește părul de la rădăcini până la vârfuri.

Niciodată nu este plăcut să îți vezi firele de păr în pat, în perie sau în scurgerea de la duș, însă trebuie să accepți că este absolut firesc să îți mai cadă câteva fire de păr atunci când te perii. Stilul de viață haotic și obiceiurile tale în materie de styling accentuează frecvența cu care părul tău se rarefiază și cade. Deși situația pare dramatică la o primă vedere, nu trebuie să te descurajezi, întrucât poți apela oricând la tratamente de păr pentru femei, cât și la formule special create de șampon care să stopeze căderea excesivă a firelor de păr.

FULLSCREEN
(P) Căderea părului – Cauze și ce suplimente te ajută să întărești fibra capilară
  • /

related posts

Modifică setările cookies