(P) Căderea părului: ce este de făcut?


Căderea părului este o problemă cu care ne confruntăm multe dintre noi și, totodată, este  sursa preocupărilor pentru femeile care își doresc o coafură impecabilă. 


Deși, este absolut normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr zilnic, începem să ne îngrijorăm dacă podoaba capilară își pierde din densitate. 

Vrei să combați căderea părului? Iată ce poți face!

Mergi la un consult de specialitate

Pentru a te asigura că pierderea excesivă a părului nu este un efect al unei probleme de sănătate, mergi la un consult de specialitate. Deseori, căderea părului este un simptom cauzat de anumite tulburări care au loc la nivelul organismului, care trebuie identificate tocmai pentru a apela la remediile potrivite. Cel mai probabil, medicul te va îndrepta către efectuarea unor analize hormonale și a altor investigații care pot depista eventuale infecții sau deficiențe. Dacă toate aceste analize sunt în parametri, consultă și un medic dermatolog. 

Încercă să eviți stresul 

Stresul este unul dintre factorii care duc la pierderea excesivă a părului. Mai precis, în condiții de stres, mare parte din firele de păr se pot opri din creștere, iar mai apoi să cadă din cauza faptului că le-a fost afectată rădăcina. De aceea, încearcă să eviți pe cât posibil situațiile și persoanele care îți provoacă o stare de nervozitate și de agitație. 

Folosește produse care combat căderea părului 

Pentru un păr bogat, ai nevoie de produsele potrivite. Poți apela la șampoanele din comerț, însă trebuie să citești cu atenție etichetele lor pentru a vedea ce conțin. Majoritatea cosmeticelor destinate îngrijirii părului conțin o mulțime de substanțe dăunătoare pentru podoaba capilară și scalp. Cele mai recomandate sunt produsele care nu conțin sulfați, derivate din petrol, parabeni, coloranți sau conservanți chimici. Mizează și pe diversele loțiuni cu ingrediente naturale pentru păr și care contribuie la fortificarea firelor de la rădăcină până la vârfuri. 

Apelează la terapia prin masaj 

Masajul capilar îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și este un remediu eficient în cazul persoanelor care se confruntă cu un păr fragil și rar. Pentru o nutriție optimă a foliculilor de păr poți folosi și puțin ulei de cocos sau de argan. Masează pielea capului cu buricele degelor, cu mișcări circulare, timp de câteva minute zilnic. 

Adoptă o dietă echilibrată 

Alimentația joacă un rol extrem de important pentru menținerea frumuseții și sănătății părului. Ajustează-ți dieta astfel încât mesele tale să conțină multe fructe și legume care au în compoziția lor flavonoizi și antioxidanți, două categorii de nutrienți care protejează foliculii firelor de păr. Mai mult decât atât, legumele și fructele bogate în vitaminele A, C, D și E, dar și cele din complexul B ajută la regenerarea părului, îi stimulează creșterea, favorizează transportul oxigenului la foliculii de păr și previn stresul oxidativ. Nu uita să consumi zilnic alimente bogate în proteine, fier sau zinc, de asemenea necesare pentru hrănirea părului din interior. 

Căderea părului este o experiență neplăcută, însă, din fericire, poți apela la diverse soluții pentru a o combate. De cele mai multe ori, pierderea părului este temporară, caz în care urmează sfaturile noastre pentru a te bucura de o podoabă capilară bogată.

related posts

Modifică setările cookies