(P) Ce beneficii are exfolierea pentru rutina de îngrijire a tenului?


Dacă îți dorești un ten frumos și catifelat, exfolierea pielii este absolut necesară. 

Tag-uri:

Această procedură te ajută să elimini celulele moarte și să îți menții pielea feței proaspătă, fermă și strălucitoare. 

Mai mult, tratamentele de exfoliere sunt benefice și atunci când te confrunți cu diferite probleme, ca de exemplu acnee, cicatrici, pete pigmentare sau riduri. Exfolierea poate fi realizată printr-un proces mecanic ce presupune folosirea unor particule abrazive pentru curățarea pielii sau chimic, prin utilizarea unor acizi slabi. 

Dacă acest obicei nu face parte din rutina ta de îngrijire, descoperă mai departe câteva dintre beneficiile folosirii unor măști exfoliante pentru tenul tău.

Oferă o piele netedă și luminoasă

Exfolierea reprezintă un proces de înlăturare a celulelor moarte care se află în stratul superior al pielii. 

Printr-o curățare corectă și îndepărtarea acestora, tenul rămâne fin și extrem de luminos. Mai mult, petele solare sau pistruii se diminuează în intensitate prin aplicarea regulată a unor măști exfoliante.

Stimulează regenerarea pielii

Procesul de regenerare a pielii presupune desprinderea a mii de celule moarte de pe stratul cornos, pentru a face loc unora noi. Însă, fără puțin ajutor, multe dintre celule nu cad din matricea celulară și rămân prinse pe stratul cornos. 

Din această cauză, tenul poate arăta tern, chiar și cu porțiuni care se descuamează. În timpul procedurii de exfoliere, pielea este bine masată, iar toate impuritățile sunt eliminate. De asemenea, este stimulată circulația la nivelul feței, ceea ce stimulează regenerarea și producția de colagen, proteina responsabilă de elasticitatea pielii.

Reduce dimensiunea porilor

Dacă nu știi cum să scapi de porii măriți, în mod clar trebuie să aplici pe ten câteva măști exfoliante, o dată sau de două ori pe săptămână. Aceste mici orificii în piele unde cresc firele de păr – porii, pot aduna o mulțime de impurități și celule epiteliale moarte. 

Pe măsură ce se acumulează tot mai multe depuneri, aceștia se măresc, iar pielea feței capătă un aspect deosebit de inestetic. Cu ajutorul tratamentelor de exfoliere, sunt curățate impuritățile, ceea ce face ca și porii să se micșoreze.

Facilitează asimilarea în piele a produselor aplicate

Deoarece toate celulele moarte sunt îndepărtate de pe ten în urma procedurii de exfoliere, toate cremele, serurile sau tratamentele aplicate pe față vor fi mult mai ușor absorbite.

Prin urmare, pielea ta va fi mai fină, hrănită și hidratată întrucât toate substanțele pătrund mult mai adânc în piele. În acest fel, tenul tău va fi mai tânăr și mai sănătos.

Elimină acneea și urmele ei

Este bine cunoscut faptul că acnee poate să apară și din cauza unor factori externi precum acumularea de sebum sau impurități în pori, nu doar din cauza dezechilibrelor hormonale. 

Printr-o exfoliere constantă, fața este în permanență curată, iar acest lucru previne apariția coșurilor. Totodată, prin intermediul tratamentelor aplicate sunt eliminate și urmele roșii sau cicatricile generate de acnee și este încurajată regenerarea pielii.

Contribuie la diminuarea ridurilor

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pe tenul tău vor începe să apară riduri fine pe care o să încerci să le ascunzi cu cât mai mult makeup. Este recomandat să introduci în rutina de îngrijire câteva măști exfoliante și să renunți la aplicarea fondului de ten peste celulele de piele moartă pentru că îți va scoate în evidență chiar și cele mai mici imperfecțiuni. Exfolierea conduce la diminuarea vizibilă a ridurilor și la ștergerea liniilor fine, iar pielea ta va arăta mult mai naturală și catifelată.

Ajută machiajul să adere mai bine pe piele

În cazul în care produsele cosmetice aplicate pe ten se prind de celulele moarte rămase în stratul cornos, pielea ta va arăta uscată și vor ieși în evidență chiar și cele mai mici linii. Dacă ai tenul uleios, grăsimile de pe față vor împiedica fardurile să adere bine pe piele, tenul va avea un aspect zgrunțuros, iar produsele cosmetice aplicate se vor strânge în pliurile și ridurile existente. Printr-o exfoliere atentă, pe fața complet curată, fondul de ten va avea un aspect uniform, iar liniile pielii vor deveni invizibile.

Pielea ta va fi întotdeauna curată și strălucitoare dacă aplici un exfoliant măcar o dată pe săptămână, ales în funcție de tipul tău de ten. Nu uita că o schemă corectă de întreținere și hidratare include și o procedură de curățare în profunzime a pielii pentru a îndepărta toate celulele cornoase care pot conduce la îmbătrânirea prematură a tenului. 

related posts