(P) Ce este uleiul de argan pe care îl găsim în produsele de lux Nook?


Uleiul de argan, pe care mulți îl cunosc sub denumirea de „aur lichid”, este fabricat din boabele proaspete ale fructului arganului din Maroc. 

Tag-uri:

Uleiul de argan pur a fost folosit de secole pentru gătit și că remediu pentru sănătate și frumusețe, inclusiv pentru a combate și preveni căderea părului. Astăzi poate fi găsit într-o serie de produse pentru îngrijirea părului și a pielii.

S-a demonstrat că uleiul de argan oferă mai multe beneficii pentru sănătate atunci când este aplicat pe piele și multe dintre aceste beneficii se extind asupra părului. Uleiul de argan este compus dintr-un număr foarte mare de acizi grași și antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina E, care s-au dovedit a avea beneficii pentru scalp și păr. În plus, este un produs cât se poate de natural, care nu dăunează în niciun fel. Fie că este folosit în formă pură sau sunt folosite produse care conțin acest ulei, beneficiile sunt vizibile și de durata. Însă, mare atenție! În ceea ce privește produsele ce conțin ulei de argan, trebuie să folosiți întotdeauna produse de calitate, precum Nook, care garantează utilizarea uleiului de argan în cantitate mare în compoziția măștilor de par, sampoanelor și așa mai departe.

Iată câteva dintre beneficiile uleiului de argan pentru păr care pot ajuta la protejarea împotriva căderii părului.

Hidratează și condiționează

Uleiul de argan este utilizat mai ales că hidratant pentru piele și păr, deoarece este plin de acizi grași, în principal acid oleic și acid linoleic. S-a demonstrat că aceste uleiuri lubrifiază firul părului și vă ajută părul să mențină umezeală. Uleiul de argan este, de asemenea, bogat în vitamina E, care asigură un strat gras părului și scalpului, care poate ajuta la prevenirea uscăciunii și poate ajuta la reducerea supraîncărcării și la intensificarea strălucirii.

Îmbunătățește sănătatea scalpului

Uleiul de argan are proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, care sunt bune pentru piele. Acest lucru poate ajuta la prevenirea sau îmbunătățirea afecțiunilor pielii, inclusiv a celor care pot afecta scalpul care pot provoca căderea părului, cum ar fi psoriazis și dermatită seboreică. S-au făcut puține cercetări științifice asupra proprietăților antifungice ale uleiului de argan, deși poate ajută la tratarea mătreții. Uneori, mătreața este cauzată de o ciupercă asemănătoare drojdiei de pe scalp.

Previne deteriorarea părului de la coafare și colorare

Acizii grași din uleiul de argan au un efect protector care poate ajută la prevenirea deteriorării cauzate de spălare și coafare. Uleiul de argan adaugă un strat protector părului care îmbunătățește și ușurează procesul de pieptănare și protejează părul împotriva ruperii în timpul coafării la căldură. De asemenea, s-a demonstrat că tratamentul cu ulei reduce numular vârfurilor despicate, ceea ce poate duce la obținerea unui păr mai gros și mai sănătos. Studiile au constatat, de asemenea, că uleiul de argan reduce daunele cauzate de vopseaua de păr atunci când este aplicat pe păr după aplicarea culorii.

Protecție solară

Uleiul de argan a fost folosit de femeile marocane de secole pentru a proteja pielea de daunele provocate de soare. Un alt studiu a constatat că activitatea antioxidantă din uleiul de argan protejează pielea împotriva deteriorării provocate soare. Acest beneficiu se poate extinde și asupra părului, contribuind la prevenirea uscării și a altor daune cauzate de razele ultraviolete.

Ulei de argan pentru căderea părului

Nu există cercetări disponibile privind uleiul de argan special pentru căderea părului, dar beneficiile sale dovedite pentru sănătatea părului și a scalpului pot preveni ruperea și căderea părului. Vitamina E pe care uleiul de argan o are din abundență îmbunătățește creșterea părului. Antioxidanții puternici și acizii grași din uleiul de argan vă ajută să vă mențineți părul hidratat și vă protejează împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Acest lucru poate duce la mai puține probleme precum casarea sau căderea.

Cum se utilizează uleiul de argan pentru păr:

Mască de păr cu ulei de argan

Folosirea uleiului de argan va va oferi cea mai bună valoarea nutritivă pentru par. Măștile de la Nook sunt deosebit de bune și hidratante și au proprietatea de a nu îmbâcsi părul, de a nu-l face să se simt încărcat și potolește firele rebele. În plus. Părul va vi și va arată mult mai sănătos. Pentru masca de par puteți folosi atât masca Nook cât și uleiul de par Nook. Folosind mâinile, masați 8 până la 10 picături de ulei de argan în păr și pe scalp. Reglați cantitatea după cum este necesar în funcție de lungimea părului. Continuați să vă masați părul și scalpul timp de 10 minute, asigurându-vă că părul este acoperit de la rădăcini până la vârfuri. Înfășurați părul într-un prosop sau folie și lăsați-l să acționeze peste noapte. Spălați-va părul dimineața și coafați-l că de obicei.

Şampon

Puteți cumpăra șampon cu ulei de argan tot de la Nook. Turnați cantitatea obișnuită de șampon în palma mâinii. Se aplică pe păr și se spală și se clătește ca de obicei. Repetați asta la fiecare două sau trei zile.

Balsam 

Puteți sări peste balsamul dvs. obișnuit și să utilizați ulei de argan ca balsam pentru a reduce ruperea la pieptănare și coafare. Însă, dacă doriți balsam, Nook va oferă și așa ceva, cu același miraculos ulei de argan. Spălați-vă bine părul conform instrucțiunilor de pe sticla de șampon și apoi balsamul pe care trebuie să îl lăsați să acționeze. După ce clătiți vă uscați părul cu prosopul înainte de a-l coafa.

Uleiul de argan de bună calitate este esențial atunci când îl utilizați pe scalp și pe păr. S-ar putea să coste mai mult, dar va funcționa excelent, astfel încât să obțineți în cel mai scurt timp părul dorit.

Uleiul de argan vă poate hidrata părul și scalpul și vă poate proteja părul de daunele zilnice. Reducând casarea și vârfurile despicate și menținând scalpul sănătos, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea căderii părului și la frumusețea acestuia.

related posts

Modifică setările cookies