(P) Ce trebuie să facem dacă dorim să ne schimbăm culoarea părului


Se spune că atunci când o femeie își schimbă culoarea părului sau se tunde, o face pentru că trece printr-o mare schimbare în viață ei. De fapt, câte dintre noi ne-am trezit la coafor într-o anumită perioada, hotărând, nu întotdeauna în bine, cum să arate părul nostru?

 


Schimbarea culorii părului este fascinantă și mult mai puțin traumatică decât tăierea. Printre cele mai folosite și solicitate culori există cu siguranță roșcat, urmat de diferitele nuanțe de blond. În ultimii ani, a existat o adevărată explozie de culori nebunești: de la părul gri sau chiar alb, la nuanțe de violet, albastru și, pentru cele mai îndrăznețe, par curcubeu! Iar la Black Friday 2021 Esteto vom găsi toate aceste nuanțe!

Culoarea naturală sau o schimbare de culoare drastică?

Dacă vrem să vorbim despre ceea ce ni se potrivește și este mai armonios, cu siguranță culoarea naturală a părului, cu cel mult câteva reflexii sau nuanțe, este cea mai bună soluție în 90% din cazuri.

Cu toate acestea, trebuie spus că nu este întotdeauna posibil să-l redai atunci când, de exemplu, trebuie acoperită o mulțime de par alb. Să ne gândim la roșcatele naturale: replicarea culorii este practic imposibilă! În plus, stilul persoanei trebuie luat în considerare. Astfel culoarea părului, precum și machiajul, sunt absolut esențiale pentru a menține o anumită consistentă.

Mese, iluminări, reflexii 

Printre soluțiile mai puțin solicitante pentru cele cărora le este frică să îndrăznească și să se schimbe, există meșe, iluminări și reflexii. De fapt, ele vă ajută să vă schimbați culoarea fără a vă “detașa” prea mult de aceasta și permit, de asemenea, o tranziție treptată de la una la altă. Mai bine să faceți schimbările în salon, cu vopsea de par profesionala, unde vă puteți baza pe mâini experte. Dacă totul este făcut în modul corect, culorile pot fi foarte naturale și dau părului acea mișcare atât de naturală, încât arată ca o reflexie a luminii.

Cu toate acestea, există și șampoane și măști reflexe, pentru un efect mai puțin solicitant, care este îndepărtat după 4-5 spălări.

Ce facem cu părul alb?

Multe femei, pe măsură ce încep să aibă părul alb, decid să devină blonde pentru a camufla puțin creșterea. Dar devenim mereu „sclave” ale acelei culori. În orice caz, dacă problema este părul alb și nu puteți să mergeți regulat la coafor, este mai bine să alegeți o culoare asemănătoare cu culoarea naturală și poate să o îmbogățiți cu o mască reflectorizantă pentru a o face mai puțin ternă.

Cum alegem o culoare bună?

Odată ce ați stabilit dacă preferați să vă păstrați culoarea, să o schimbați total sau să optați pentru iluminare sau chiar pentru o culoare nebună, al doilea pas este să decideți dacă să vă bazați pe un stilist sau să o faceți de una singură.

În primul caz, stilistul vă va ghida el însuși. În al doilea, iată câteva sfaturi utile pentru a alege culoarea potrivită:

Nu vă uitați doar la culoarea de pe ambalaj, uitați-vă întotdeauna la modul în care poate arăta în funcție de culoarea dvs. originală. În general, pe partea din spate de ambalaj există tabele explicative foarte utile. 

Dacă doriți să utilizați o culoare profesională acasă, cereți vanzătorului sfaturi cu privire la volumele necesare acoperirii pe care doriți să o acordați și urmați cu atenție dozele și timpii de procesare.

Dacă nu doriți să schimbați complet culoarea, există șampoane colorante. Sunt foarte simplu de utilizat și practice!

 

related posts

Modifică setările cookies