(P) Cum alegem un fond de ten


Fondul de ten reprezintă un instrument de make-up extrem de important pentru recuzita oricărei femei. Pentru a alege cel mai bun fond de ten, este necesară luarea în calcul a unui număr mare de factori care influențează calitatea unui produs.

Tag-uri:

Desigur, îți dorești un fond de ten foarte rezistent dar, dincolo de produs, contează foarte mult și tipul tenului pe care va fi utilizat.

Fondul de ten reprezintă un instrument de make-up extrem de important pentru recuzita oricărei femei. Pentru a alege cel mai bun fond de ten, este necesară luarea în calcul a unui număr mare de factori care influențează calitatea unui produs. Desigur, îți dorești un fond de ten foarte rezistent dar, dincolo de produs, contează foarte mult și tipul tenului pe care va fi utilizat.

Dacă ești în căutarea celui mai bun fond de ten, trebuie să știi că nu există un astfel de produs care poate fi catalogat drept ideal. Poate există un fond de ten perfect pentru ține. Pentru a descoperi soluția ideală pentru pielea ta, trebuie să înțelegi particularitățile acestui tip de produse, dar și să iei în calcul ce tip de ten ai. Trebuie să te informezi corect înainte de a face achiziția și informații complete poți găsi aici

Caracteristicile pe care trebuie să le aibă cel mai bun fond de ten

Caracteristicile esențiale ale oricărui fond de ten sunt puterea de acoperire, tipul de finish, culoarea de substrat, nuanță și consistentă. Iată ce trebuie să șții despre fiecare dintre caracteristicile enumerate. 

Puterea de acoperire - din acest punct de vedere, fondurile de ten pot fi sheer, medium coverage sau full coverage.

Fondurile sheer au o acoperire mică și sunt utilizate pentru corecții la nivelul luminozității și culorii pielii, însă nu pot acoperi posibilele defecte ale tenului.

Fondurile medium coverage sunt foarte utile dacă te confrunți cu imperfecțiuni minore sau cu iritații mici. În schimb fondurile full coverage sunt utilizate pentru ascunderea problemelor mari, precum acneea sau iritantiile extinse. 

Tipul de finish - sunt trei tipuri de finish pe care le poate oferi un fond de ten. Finish-ul se referă la nivelul de strălucire pe care pielea o va capătă și poate fi natural, satinat sau mat.

Finish-ul natural este unul caracterizat prin echilibru și prin crearea unui aspect natural al pielii.

Finish-ul satinat garantează un nivel foarte ridicat de strălucire și este utilizat în special de persoanele cu ten uscat, însă trebuie evitat dacă la nivelul pielii există iritații sau acnee, pentru că nu le va ascunde, ci le va evidenția.

Finish-ul mat este utilizat îndeosebi de persoanele care caută fond de ten pentru ten gras. 

Culoarea de substrat - se referă la culoarea pe care o au reflexiile fondului de ten. Dacă ai un ten închis, trebuie să alegi un fond de ten care are o culoare de substrat aurie, pentru a nu se crea un contrast deranjant. Există și fonduri de ten cu tentă roz. 

Nuanță - la fel că în cazul culorii de substrat, și nuanță trebuie să fie aleasă în funcție de culoarea pielii tale și este de preferat că nivelul contrastului să fie cât mai scăzut, în așa fel încât aspectul să fie natural. 

Consistentă  - există fonduri de ten lichide, pudre, creme sau solide, iar de consistentă fondului depinde și modul de aplicare. Produsele de tip crema pot fi foarte ușor aplicate inclusiv cu degetele. 

Cum alegi produsul ideal în funcție de tipul tenului tău

Următorul pas atunci când vrei să alegi cel mai bun fond de ten se referă la tipul pielii tale. 

Pentru a alege un fond de ten pentru ten gras, trebuie să ții cont de finish, care trebuie să fie unul mat, dar și de formulă produsului. Acesta ar trebui să se bazeze pe apă, în așa fel încât să absoarbă sebumul și să fie un fond de ten foarte rezistent pentru o perioada îndelungată. 

Tenul uscat este de preferat să fie tratat cu un fond de ten cu o formulă cât mai hidratantă și este recomandat să aplici și o crema hidratantă înaintea stratului de fond de ten. 

În fine, tenul mixt presupune utilizarea mai multor formule pentru identificarea unei rețete ideale. Poți combină pudra cu fondul de ten lichid, iar înaintea aplicării poți folosi un primer. 

related posts

Modifică setările cookies