(P) Cum alegi produsele potrivite pentru femei însărcinate?


În timpul sarcinii, la femei se produc schimbări uimitoare din cauza hormonilor și a restructurării organismului. Pielea de exemplu are un aspect puțin schimbat și necesită o atenție specială. Există produse cosmetice pentru gravide și femei care alăptează, care sunt sigure pentru acestea și bebeluși. 


Când se aleg produsele pentru gravide trebuie analizate cu atenție ingredientele. Nu sunt recomandate produsele care conțin: aluminiu, ftalați, toluen, formaldehidă, uleiuri eterice aromatice, acid salicilic, retinol. În timpul sarcinii pielea este mai sensibilă și de aceea trebuie evitate produsele hipoalergenice, sau care au ingrediente nocive pentru viitoarea mamă și bebeluș.  

Cum se îngrijește pielea în timpul sarcinii?

La gravide, cea mai comună problemă este uscăciunea pielii, care apare din cauza excesului de hormoni sexuali feminini. După naștere, pielea își revine la normal și această problemă dispare. Pe timpul sarcinii însă, pielea necesită un timp de îngrijire și pentru asta s-ar putea folosi o cremă de față pentru gravide

Pielea feței poate fi mai frumoasă, mai ales dacă alimentația este echilibrată și dacă tenul este îngrijit corespunzător pentru a-și menține moliciunea, tonusul sănătos și elasticitatea. Prin urmare, se pot alege produse cosmetice potrivite, care au componente prietenoase cu pielea și care sunt realizate special pentru femeile însărcinate.

Tratamentul pentru pielea uscată se poate face și cu emulsii și creme bogate în acizi grași saturați și vitamine. Este recomandat și masajul pentru activarea microcirculației sanguine, dar și o mască de curățare a tenului și de îndepărtare a celulelor moarte.   

Alte probleme în timpul sarcinii sunt petele pigmentare, pistruii și modificările nuanței tenului. Se spune că pistruii la o femeie însărcinată devin și mai vizibili decât înainte de a rămâne gravidă. La femeile brunete pielea se întunecă puțin mai ales pe frunte, obraji și bărbie. Pigmentarea este complet naturală la gravide și ea apare din cauza creșterii nivelului de hormoni în organism. După naștere însă, pielea își recapătă nuanța naturală. 

Unele femei se confruntă cu umflături în timpul sarcinii și astfel au fața mai rotundă. Dacă apare edem în timpul sarcinii se poate consulta un medic pentru a prescrie un tratament. La unele gravide pot să apară și erupții cutanate, cum sunt coșurile mai ales dacă tenul este gras. Erupțiile pe piele sunt produse și de alergii, dar și de tulburările hormonale. Medicii dermatologi spun că prin creșterea nivelului de progesteron la gravide se intensifică activitatea glandelor sebacee. Asta poate avea anumite consecințe, poate duce la declanșarea acneei

Cum poți preveni și trata vergeturile după naștere?

Vergeturile sunt o problemă frecventă la femeile gravide, care dau o senzație de strângere și mâncărime. Despre vergeturi se spune că sunt de fapt niște microtraumatisme ale suprafeței epidermei. Ele apar din mai multe cauze și anume: 

Tulburările hormonale din timpul sarcinii

Scăderea producției de colagen și elastină din piele

Deshidratarea și întinderea pielii. 

Pentru a preveni și trata vergeturile sunt indicate anumite produse cosmetice care hidratează și hrănesc pielea. Îngrijirea specială pentru cicatrici și vergeturi se poate realiza cu:

Lapte de corp pentru masaj împotriva vergeturilor 

Cremă de masaj împotriva vergeturilor

Ser intensiv vergeturi

Cremă de corp cu efect de calmare pentru prevenirea și diminuarea vergeturilor

Ulei pentru fermitate împotriva vergeturilor și altele. 

Pentru proaspetele mămici sunt recomandate și alte produse cosmetice, mai ales dacă ele sunt îngrijorate cu privire la aspectul pielii, ca de exemplu:

O cremă de refacerea bustului după naștere

Unguent pe bază de lanolină pentru mameloane

Gel fermitate pentru bust pentru femei însărcinate și mame tinere

Un ulei de corp și față care îmbunătățește aspectul pielii.

Foarte importantă este și hidratarea organismului, care ajută în prevenirea apariției vergeturilor. Dacă scade elasticitatea pielii, atunci celulele nu se întind, ci se rup și astfel apar vergeturi. Pentru a peveni astfel de consecințe, este necesară îngrijirea pielii cu produse bogate în nutrienți care îi îmbunătățesc textura și elasticitatea. 

În perioada alăptării se pot folosi creme, unguente și balsamuri care ajută la regenerarea pielii sensibile a sânilor. În această perioadă, fiecare mămică trebuie să aibă mai multă grijă de corpul ei și să apeleze chiar și la ajutorul unui medic dermatolog dacă observă anumite simptome alarmante asupra pielii.

  • (P) Cum alegi produsele potrivite pentru femei însărcinate?

related posts

Modifică setările cookies