(P) Cum să îți îngrijeşti pielea după 30 de ani


Multe dintre noi întâmpinăm vârsta de 30 de ani cu un acces de panică. „Ce mă voi face de acum încolo?”, „am îmbătrânit”, „de azi înainte să vezi cum o să mă trezesc năpădită de riduri”: așa sună numai câteva dintre noile noastre temeri.

Tag-uri:

Deși, există, firește,un grăunte de adevăr în fiecare dintre afirmațiile de mai sus, știi ce mai e de asemenea cât se poate de real? 30 de ani este noul 20! Dacă până acum ai avut grijă de pielea ta, nu trebuie să îți faci griji prea mari, poate doar să îmbunătățești puțin rutina de aplicare a produselor. Dacă ai stat liniștită, bizuindu-te pe tinerețea ta, din nou, nu te îngrijora: minunata vârstă de 30 de ani este momentul perfect pentru a începe să ai grijă ca la carte de pielea ta. Află cu ce te confrunți acum și care sunt măsurile pe care să le adopți!

Ai împlinit 30 de ani? Cu ce probleme te poți confrunta

Nu e o graniță magică care desparte anii 20 de decada 30 și nu o să înceapă să îți apară riduri în mod dramatic imediat ce ai depășit acest hotar. Mulți experți în skincare spun de fapt că, dacă ai avut grijă de pielea ta, poți atinge și vârsta de 35 de ani fără să arăți prea diferit față de cum erai la 20 de ani. Există însă și câteva probleme cu care te confrunți acum!

Pielea se usucă. Odată cu vârsta de 25 de ani, producția de colagen începe să descrească, dar fenomenul e mai acut după 35. Acest fapt poate determina ca pielea ta să devină mai uscată, ceea ce prilejuiește apariția primelor riduri.

Pielea capătă un aspect mai fern. Celulele se reînnoiau în copilărie odată la 14 zile, ceea ce garanta acea piele cu aspect luminos și tânăr. Acum, acest proces se poate desfășura și o dată pe lună, ceea ce va afecta strălucirea tenului tău.

Fața nu mai e la fel de „plină”. După 30 de ani, procesele de reparare a pielii încep să încetinească, iar pierderile de elastină și colagen se vor vedea la un moment dat. De asemenea, producția de acid hialuronic e mai lentă, conturându-se astfel un substrat favorabil pentru diminuarea tonusului facial și pentru apariția primelor riduri.

Te confrunți cu acneea chistică. Coșurile de adult sunt un coșmar care poate apărea după 30 de ani. Schimbările hormonale cauzate de înaintarea în vârstă, de stres, de sarcină sau de pilulele contraceptive joacă și ele un rol important în acest sens.

Ai de luptat cu hiperpigmentarea. Petele apar de cele mai multe ori din cauza expunerii neprotejate la soare, pe care ajungi acum să o regreți.

Cum trebuie să arate rutina de îngrijire la 30 de ani

Nu vrem ca factorii alarmanți de mai sus să te sperie, deoarece acum ai toate armele de a lupta cu ei. În ciuda avertismentelor de mai sus, la 30 de ani ești tânără, și tot ce trebuie să faci e să ai mai multă grijă de pielea ta. Află cum!

Hidratează-te! Crema de față hidratantă e un must! Dacă ai ocolit-o până acum (nu știm cum ai reușit), nu îți mai poți permite această omisiune de acum încolo. Investește într-o cremă de față lejeră și nu într-una foarte densă, deoarece nu ai nevoie încă de un capital antirid extrem de puternic. Acidul hialuronic trebuie să se regăsească pe lista de ingrediente! Nu uita să bei multă apă, adăugând și felii de lămâie pentru un plus de gust, și să eviți dușurile sau băile fierbinți, care usucă pielea și îi cauzează îmbătrânirea!

Mizează neapărat pe antioxidanți. Expunerea prelungită la soare, stresul, radicalii liberi și poluarea sunt principalele amenințări la adresa pielii tale. De aceea ai nevoie de produse pe bază de antioxidanți care să le neutralizeze. Investește în serumuri sau în creme pe bază de vitamina C sau vitamina E!

Exfoliază. Dacă ai observat că pielea ta a devenit ternă, atunci exfolierea e cheia. Folosește fie un produs pe bază de enzime din fructe, fie cu acizi, și apelează la el cu consecvență, de două ori pe săptămână.

Curăță, curăță, curăță. Combinația de apă rece de la chiuvetă, un demachiant bun și o loțiune tonică de excepție îți vor lăsa tenul curat, mai proaspăt și mai tonifiat. La 30 de ani pur și simplu nu îți mai permiți să mergi la culcare fără să te demachiezi!

SPF-ul e sfânt. Cremele cu protecție solară nu se folosesc doar vara, ci pe tot cuprinsul anului, chiar dacă plouă afară, chiar dacă s-a așternut zăpada de câțiva metri. De asemenea, poartă ochelari de soare cât de des poți și protejează-ți și părul cu un produs specific sau cu o pălărie.

Ai nevoie de o cremă de ochi. Dacă până la 30 de ani ți-ai permis să neglijezi această zonă, acum trebuie să îi oferi îngrijire specială. Folosește o cremă lejeră, care să intre ușor în piele, și tapotează ușor până ce produsul este complet absorbit.

Nu te feri de serum! Acest produs îmbogățește rutina de îngrijire a pielii după 30 de ani și o aduce la un alt nivel. Folosește un serum pe bază de antioxidanți și nu te zgârci: specialiștii sunt de părere că, dacă îți permiți să integrezi un produs scump în regimul tău de skincare, serumul e.

Încearcă face yoga și masajul. Caută în online tutoriale de face yoga: superba Meghan Markle jură că își datorează tinerețea tenului sesiunilor de yoga pentru față. De asemenea, învață să îți faci singură masaj și tratează-te cu el în fiecare seară, înainte de culcare. Meriți acest răsfăț!

Aplică măști săptămânale. Superbele coreence ne-au convins că măștile de față sunt cheia pentru frumusețe desăvârșită. Poți cumpăra măști de pe piață sau poți prepara acasă mixuri în funcție de nevoile pielii tale. Orice decizie ai lua, tenul tău îți va mulțumi.

Consecvența e cheia. Poți integra produse scumpe, considerate minune în îngrijirea pielii, dar dacă le aplici din când în când sau când a mai apărut un rid, va fi inutil. Țintește să acorzi circa 10-15 minute de atenție zilnică pielii tale, de două ori, dimineața și seara, și vei vedea că 30 de ani nu sunt nici pe departe un baubau.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii pe care să le aplici după vârsta de 30 de ani. Nu te mai teme de acest moment, ci îmbrățișează-ți vârsta, deoarece, cu un pic de îngrijire, vei arăta fabulos mereu. Investește în produse cosmetice online de calitate și protejează-ți, hidratează-ți și răsfață-ți mereu pielea cu dragoste! 

FULLSCREEN
(P) Cum să îți îngrijeşti pielea după 30 de ani
  • /

related posts