(P) Cum să te îmbraci pentru sala de fitness


Poate că acum nu putem merge la sală și situația va continua în același fel în săptămânile următoare, dar acest lucru se va schimba probabil în câteva luni.

Tag-uri:

Desigur, este indicat să ne păstrăm tonusul prin întreprinderea activităților fizice și la domiciliu dar, să recunoaștem, mersul la sală ne cam lipsește. Dacă și tu vrei să ai o apariție de excepție și funcțională atunci când ne vom întoarce inevitabil la sala de fitness, ia aminte la sfaturile de mai jos. 

Poartă haine din materiale de calitate, de preferat sintetice

Sfatul numărul unu este să eviți cu orice preț hainele din bumbac 100%. În schimb, alege materiale sintetice precum amestecul poliester/elastan. Bumbacul are tendința să acumuleze umezeala și de aceea este o idee buna să il eviti. Îți sugerăm să încerci colecția adidas stella mccartney pentru cele mai bune materiale de pe piață.  

Poartă încălțăminte nouă, nu veche

Este de la sine înțeles că vei vrea să porți ceva de calitate, dar te vei întreba adesea de ce nu ai putea să porți și o pereche de adidași mai vechi. Răspunsul este unul foarte simplu.

Pantofii sport deteriorați sunt mai puțin confortabili și absorb mai greu șocurile. Pe măsură ce talpa se deteriorează, acest lucru va afecta poziția corpului și implicit forma pe care o ai în timpul exercițiilor. În momentul în care designul de pe talpă începe să se uzeze, sau chiar apar adâncituri în forma pantofului, a venit vremea pentru o pereche nouă. 

Poartă haine funcționale

Pe de altă parte, fă tot posibilul să eviți hainele mult prea largi. Antrenorul personal trebuie să-ți vadă musculatura în mișcare ca să determine dacă lucrezi corect.  Optează pentru haine care să-ți preseze musculatura în puncte cheie, care să crească fluxul sângelui spre acea zonă. Trebuie sa te simți confortabil la sală și să te poți mișca în voie. 

Din aceeași categorie, asigură-te că porți un sutien sport, nu unul normal la sală. Pe lângă disconfortul cauzat la mișcare, balansarea unui piept de dimensiuni mai mari îți poate afecta și spatele. Asigură-te așadar că porți o bustieră sport sau un sutien sport. 

Nu purta bijuterii sau accesorii la sală

Dacă nu ești confortabilă cu ideea închiderii lor în vestiar, mai bine le lași acasă. Bijuteriile și accesoriile te pot încurca în diverse moduri, de la deplasarea atunci când te miști, până la încurcarea în diferite aparate, în special în cazul firelor de la căști. Optează pentru căști wireless, sau nu le include în bagajul de sală. 

Până și banalul inel te poate răni. Purtarea lui în timp ce ridici greutăți îți poate afecta priza, ducând la accidentări prin scăparea greutății. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu ai nevoie de presiune adăugată asupra pielii, presiune care poate deteriora și pielea și materialul inelului. În schimb, te sfătuim să investești în mănuși pentru sală.

Nu utiliza machiaj la sală

Deși pare un sfat de bun simț, acesta este de multe ori ignorat. Evită chiar și cel mai minimalist machiaj posibil. Pe lângă faptul că machiajul se va deteriora în momentul în care transpiri, acumularea și amestecul cu praful pot duce la acnee și iritare a pielii. 

Acum știi cum să te pregătești pentru sală. Ne revedem curând. 

related posts