(P) Cum să-ți îngrijești corect pielea și părul? Reguli simple de igienă


Aspectul pielii și al părului joacă un rol important în prima impresie pe care ne-o formăm despre o persoană necunoscută, oricât ne-am dori să nu avem prejudecăți.

Tag-uri:

O înfățișare aparent neîngrijită ne face să credem că avem de-a face cu un om neîngrijit. Mai mult decât atât, o rutină de curățare a părului și a pielii are efect benefic dovedit și asupra stării noastre generale de sănătate. Iată cum te poți asigura că îi oferi pielii tale, dar și părului tău, toată îngrijirea de care au nevoie, urmând câteva reguli simple.

Mănâncă alimentele potrivite

Una dintre cele mai simple metode de „curățare” la nivel celular este detoxifierea naturală, prin consumul de antioxidanți și substanțe nutritive esențiale! Antioxidanții servesc o funcție importantă în menținerea unui aspect general sănătos și tineresc. Acizii grași esențiali, în special, acizii grași Omega-3, susțin sănătatea pielii și o protejează afecțiunilor dermatologice. De asemenea, biotina (Vitamina B7) este esențială pentru sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Poți găsi aceste substanțe nutritive în diverse alimente ce pot fi incluse în dieta ta zilnică:

  • Pește, cum ar fi somonul, care este bogat în acizi grași, Vitamina D și Omega-3;
  • Ouă, bogate în biotină;
  • Legume verzi - precum kale, dovlecelul sau spanacul, bogate în nutrienți, 
  • Fructe și legume colorate, bogate în antioxidanți.

Folosește produse de curățare delicate

Nu poți controla toți factorii de mediu care îți afectează structura părului și a pielii, dar, poți alege produsul de curățare pe care îl vei utiliza, precum și frecvența sa. 

Curățarea și îngrijirea părului

Cu cât lista de ingrediente numără mai puține substanțe chimice, cu atât șamponul va fi mai delicat cu podoaba ta capilară.. Specialiștii recomandă să nu îți speli părul la un interval mai scurt de trei-patru zile.

Curățarea și îngrijirea pielii

În ceea ce privește produsele de curățare pentru corp - creme și geluri de duș, săpunuri și loțiuni exfoliante sau alte dermato-cosmetice de igienizare, asigură-te că îl alegi pe cel potrivit tipului tău de piele. Recomandarea dermatologilor este că poți face duș zilnic (chiar și de mai multe ori pe zi, în sezonul cald). Tratamentele de tip scrub sau peeling (curățare profundă), însă, se fac cel mult o dată la 10 zile. În farmaciile DrMax, vei găsi produse de curățare și îngrijire pentru piele și păr la prețuri promoționale, astfel încât îți poți crea, cu ușurință, o rutină de înfrumusețare, în propria baie!

Hidratează-te!

Un alt pas important spre un păr strălucitor și o piele curată este hidratarea. Pielea uscată este printre cele mai evidente semne ale deshidratării organismului. Odată instalată, deshidratarea poate cauza pierderea elasticității pielii. Când suferi de deshidratare cronică, pielea uscată provoacă mâncărimi și contribuie la semnele îmbătrânirii.

Cea mai bună modalitate de a preveni deshidratarea este consumul de apă. Dacă te numeri printre cei cărora nu le face plăcere să bea apă „goală“, poți încerca apă cu lămâie sau apă infuzată cu fructe. Astfel, te vei bucura de un gust delicios și vei beneficia și de nutrienții găsiți în fructe. 

Tips&tricks pentru o igienă corectă a părului și a pielii

  • Folosește prosoape diferite pentru păr și corp;
  • Nu supune pielea unor tratamente de curățare profundă mai des decât este nevoie;
  • Răsfață-ți părul cu o mască nutritivă, o dată pe lună;
  • Schimbă șamponul la câteva luni, pentru a oferi un start fresh părului tău.

Iată că o îngrijire corectă a părului și a pielii nu presupune ore în șir petrecute în centrele SPA. Poți beneficia de aceleași efecte de înfrumusețare cu o simplă rutină personală, acasă. Acum poți și tu să ai un păr sănătos și o piele radiantă, fără a apela la ajutorul specialiștilor!

related posts