(P) Cum te pregătești pentru o carieră în cosmetică?


Dacă obișnuiești să evaluezi tenul prietenelor și cunoștințelor și să le faci recomandări de produse de skin care potrivite pentru tipul lor de ten, s-ar putea ca meseria de cosmetician să ți se potrivească ca o mănușă. 


În spatele unui ten curat, frumos și strălucitor, peste care timpul pare că nici nu a trecut, stă de cele mai multe ori mâinile de aur ale unei cosmeticiene. Dacă ai luat în considerare cel puțin o dată să faci primii pași pe acest drum, dar nu știi de unde să începi, informațiile de mai jos îți vor fi de mare folos!

Pasiunea pentru un ten lipsit de imperfecțiuni

Degeaba deții toate cunoștințele și informațiile necesare pentru a practica această meserie, dacă nu ești pasionată de acest domeniu. Majoritatea cosmeticienelor apreciate au început să profeseze din pasiune. Dacă și tu petreci ore în șir în oglindă pentru a aplica diverse tratamente în funcție de nevoile tenului tău și pentru a-i observa evoluția, ești potrivită pentru această meserie.

Educație și învățare continuă

Nu este suficientă doar pasiunea pentru ten, ci trebuie să urmezi și cursuri în cadrul unei instituții acreditate. Sfatul nostru este să te specializezi în mai multe ramuri – spre exemplu, pe lângă cursul de cosmetică poți urma și unul de Hyaluron Pen sau Microneedling. Aceste cursuri și specializări își vor pune amprenta și din punct de vedere financiar.

Abilități de comunicare dezvoltate

Clientele revin la saloanele de înfrumusețare nu doar pentru rezultatele obținute, ci și pentru atmosfera relaxantă. Trebuie să știi să comunici cât mai bine cu fiecare clientă, să formezi legături, să explici procedurile și să răspunzi la întrebări într-un mod cât mai empatic și deschis. Dacă clienta prinde încredere în timp, poți fi sigură că va reveni cu plăcere de fiecare dată. 

Meseria de cosmeticiană nu este doar frumoasă, ci și satisfăcătoare. Nimic nu se poate compara cu împlinirea pe care o simți în momentul în care vezi că o clientă pleacă cu zâmbetul pe buze din cabinet, fericită că a obținut tenul mult dorit!

related posts

Modifică setările cookies