(P) Noile trenduri în frumusețe. Cum redai strălucirea și prospețimea tenului indiferent de anotimp?


Îți dorești să ai o piele fină și sănătoasă pe tot parcursul anului? Pentru că factorii externi pot avea un impact negativ asupra tenului, în special în sezonul rece, este bine să știi ce rutină de îngrijire te poate ajuta să rămâi în formă și să arăți bine. Descoperă în continuare cum redai prospețimea tenului, indiferent de anotimp.


Hidratarea - secretul sănătății și al frumuseții

Pentru a putea înțelege importanța hidratării, trebuie ca mai întâi să știm ce reprezintă de fapt aceasta. În chimie, o reacție de hidratare este un tip de reacție chimică în urmă căreia o substanță chimică adiționează apă. De-a lungul vieții, hidratarea sau reînlocuirea fluidelor este unul din cele mai importante procese nutriționale, apa reprezentând aproximativ 60% din greutatea corpului unei persoane. Apa nu doar asigura supraviețuirea, ea contribuie în mod direct la funcționarea normală a organismului nostru. Aproximativ 30% din totalul de apă consumat, provine din alimentație, iar restul de 70% din lichide reprezentate de apă, sucuri, cafea, ceai, etc.

Se spune că frumusețea vine din interior, așa că dacă vrei să ai un aspect fizic cât mai plăcut, este necesar în primul rând să îți îngrijești organismul. Iar când vine vorba de a avea grijă de tine, hidratarea trebuie să ocupe un loc principal. Asigură-te că zilnic consumi suficientă apă, în funcție de constituția ta, dar și de obiceiurile cotidiene. De exemplu, dacă faci sport și transpiri, organismul tău va avea nevoie de mai multă hidratare. Încearcă să bei cel puțin 1.5 litri de apă zilnic și nu o înlocui cu sucuri sau smoothies, care conțin o cantitate mare de zaharuri. Dacă simți nevoia să alternezi apa cu altă băutură, ceaiul este o alegere excelentă, mai ales cel neîndulcit.

O bună hidratare permite organismului tău poate să funcționeze în mod corespunzător - hidratarea fiind vitală pentru funcţiile de bază ale organismului precum reglarea temperaturii corpului, tensiunii arteriale, buna funcţionare a celulei nervoase, realizării digestiei. Odată ce îi oferi corpului cantitatea necesară de apă, vei simți mai multă energie și mai puțină oboseală. Consumul apei are efect și asupra aspectului fizic, ajutându-te să ai un aer mai proaspăt și mai odihnit. Dacă vrei ca efectele să fie și mai vizibile, hidratează-te zilnic cu apă alcalină, care are o serie de avantaje:

  • Te ajută să elimini mai ușor toxinele din organism, prin neutralizarea acestora. De asemenea, poate neutraliza și radicalii liberi, contribuind astfel la menținerea imunității și la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară. Ca rezultat, tenul tău își va arăta mai puțin vârsta și se va confrunta mai rar cu iritații sau erupții cutanate cauzate de toxine.
  • Reduce aciditatea gastrică. Dacă ai deja reflux gastroesofagian sau gastrită, consumul apei alcaline te poate ajuta să ameliorezi simptomele. Problemele stomacale pot afecta inclusiv aspectul pielii, așa că ținând sub control afecțiunile gastrice, te vei bucura de un organism sănătos și un aspect fizic pe măsură.
  • Hidratează mai eficient organismul, permițând mineralelor să se asimileze rapid. Așa cum probabil știi, corpul tău are nevoie de minerale pentru a fi în formă, iar efectul se observă inclusiv în sănătatea tenului și a părului.

Nivelul de mineralizare joacă un rol esențial în hidratare

Când vorbim despre hidratare în contextul sănătății și al frumuseții, este necesar să ne referim și la termenul de „mineralizare”. TDS (Total Disolved Solids) se referă la cantitatea totală de substanță uscată minerală și/sau organică ce rămâne după evaporarea completă a apei. Potrivit studiilor de specialitate, consumul unei ape cu un nivel de mineralizare foarte scăzut, apropiat de cel al apei distilate, poate duce la deshidratare sau chiar intoxicație cu apă, plumb sau alte metale grele. Această apă nu conține deci mineralele esențiale pentru organism. În acest sens, conform reglementărilor Organizației Mondiale a Sănătății, TDS pentru apa plată trebuie să fie minim 100mg/l și optim 200-400 mg/l, maximul admis fiind de 500 de mg/l. 

Aquavia este o apă de izvor natural alcalină, care se adaptează nevoilor organismului tău, având un pH de 9.4 și o valoare a mineralizării de 160mg/l. Este îmbuteliată la sursă, în Munții Apuseni, și este ideală pentru consumul zilnic, datorită concentrației de ioni de hidrogen și a compoziției minerale unice. Faptul că este o apă plată natural alcalină înseamnă că nu au avut loc modificări forțate în compoziția ei, aceasta menținându-și nivelul mineralelor și al sării (65 mg/litru) prezente în mod natural - așa cum într-un morcov se găsesc aproximativ 69 mg sare iar acest lucru nu dăunează în vreun fel organismului, chiar dimpotrivă.  

Alimentația corespunzătoare

Dacă îți dorești o piele sănătoasă, este important să acorzi atenție și alimentației zilnice. Dulciurile pot fi tentante, însă în același timp periculoase pentru sănătate și pentru aspectul tău fizic. Totodată, mâncărurile grele, de tip fast-food, ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi.

Dacă vrei ca tenul tău să fie curat, fără coșuri și puncte negre, îmbină hidratarea cu o alimentație echilibrată, care să conțină suficiente proteine, vitamine și minerale. Poți consuma cu încredere pește, precum somon, ton, cod, macrou, hering, sardine și creveți. Include în dietă fructe de pădure, spanac, struguri, nuci, roșii, avocado, ardei gras, varză și broccoli. Fructele și legumele bogate în vitamina C și în antioxidanți sunt excelente pentru ten, iar, dacă totuși te tentează ceva dulce, poți să apelezi la ciocolata neagră.

Odihna și evitarea stresului

Din ecuația unui ten sănătos trebuie să facă parte și suficientă odihnă, adică 7-8 ore de somn în fiecare noapte. În cazul în care nu te odihnești cât e nevoie, pielea ta își va pierde prospețimea, iar cearcănele și pungile de sub ochi vor fi mai vizibile. Poate nu știai, însă somnul poate fi influențat și de obiceiurile tale de hidratare: dacă nu bei suficientă apă, iar rinichii tăi nu funcționează la parametrii corespunzători, aceștia nu filtrează destul de bine deșeurile din sânge. Consecințele vor fi o oboseală generalizată, un somn neliniștit și cearcăne, chiar și după o noapte în care consideri că ai dormit cât trebuie.

Pe lângă somn, tenul poate fi influențat și de starea ta emoțională. Când treci prin perioade de stres puternic sau constant, pielea ta își pierde strălucirea, se irită mai ușor, iar ridurile sunt mai vizibile. Deși nu poți elimina definitiv stresul, pentru că e o parte firească a vieții, ai posibilitatea să apelezi la metode prin care să îl menții la un nivel scăzut: practică yoga, meditează, fă sport, vizionează filme relaxante, citește, ascultă-ți muzica preferată sau petrece timp cu ființele dragi.

Rutina de îngrijire zilnică a tenului

La final, nu uita că și rutina de îngrijire a tenului este importantă dacă vrei să ai o piele sănătoasă, cu aspect mereu proaspăt. Pe lângă hidratarea interioară, pe care o poți realiza prin consumul de apă alcalină, e necesar să îți creezi și un ritual de hidratare a pielii. Spală-te zilnic pe față, pentru a elimina impuritățile, și folosește pentru asta un produs cât mai prietenos cu tenul, care să nu conțină parfum sau alcool. Folosește un ser sau o cremă hidratantă, care se poate aplica seara, după ce te-ai demachiat și te-ai spălat. Aplică zilnic o loțiune cu SPF, pentru a evita ca radiațiile solare să îți afecteze tenul. SPF-ul trebuie aplicat inclusiv în sezonul rece, chiar dacă soarele nu strălucește la fel de puternic. Dacă în timpul verii e recomandat să folosești un factor de protecție de cel puțin 50, toamna și iarna poți să îl scazi fără griji la 50.

Ține cont de sfaturile de mai sus, iar tenul tău va fi proaspăt și strălucitor, chiar și în timpul iernii. În plus, nu uita că te poți baza pe apa natural alcalină Aquavia pentru a-ți menține sănătatea și echilibrul în fiecare zi.

related posts

Modifică setările cookies