(P) Note de parfum: care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum?


Dacă te afli în căutarea unui parfum, trebuie să știi dinainte care este diferența dintre sticluțele pe care le vei găsi pe rafturile magazinelor.


Parfumul, apa de toaletă și apa de colonie sunt trei produse diferite, chiar dacă sunt ambalate asemănător. Așa că înainte de a cumpăra unul dintre aceste produse este important să știi de ce există o diferență atât de mare între prețurile lor.

Concentrația

Apa de parfum are o concentrație de 10-20% de esență de parfum diluată cu alcool și apă, spre deosebire de parfum, care are o concentrație de esență pură de 15-40%. În schimb, apa de toaletă are o concentrație de 4-15% de compuși aromatici diluați cu alcool, iar asta înseamnă că produsul nu are un miros prea persistent. Totuși, o concentrație prea mare de esență de parfum nu este un indicator al calității. Spre exemplu, un parfum cu esență puternică de mosc sau ambră, este mai scump, dar nu are  neapărat și un miros plăcut.

Mirosul

Apa de parfum are un miros mai persistent și mai intens decât apa de toaletă, datorită concentrației mai ridicate de compuși aromatici. Studiile au dovedit că mirosul apei de parfum rezistă mai mult de trei ore, în timp ce mirosul apei de toaletă persistă în jur de trei ore. Având un miros mai intens, apa de parfum poate fi folosită seara, în timp ce apa de toaletă poate fi folosită zi de zi, având o concentrație mai redusă de alcool și uleiuri aromate.

Prețul

Între apa de parfum și cea de toaletă există o diferență și în ceea ce privește prețul. De obicei, apa de parfum are un preț mult mai ridicat, decât apa de toaletă, care sunt mult mai populară și folosită zilnic. Cu cât concentrația de uleiuri de parfum este mai mare, cu atât produsul este, de obicei, mai scump.

Așadar,  diferența principală dintre apa de parfum și cea de toaletă este dată de concentrația de esențe, care diferă de la un produs la altul. Dacă te afli în căutarea unui parfum nou, îți recomandăm parfumul Joop, care este dedicat tuturor bărbaților și femeilor cu personalitate și pasiune pentru modă și design. 

Sursa foto: Charisse Kenion/UNSPLASH

related posts

Modifică setările cookies