(P) Oja semipermanentă: cea mai bună alegere pentru unghiile tale


Oja semipermanentă este compromisul perfect între unghiile cu gel și oja convențională. 

Tag-uri:

Aceasta devine din ce în ce mai populară atât în saloanele de unghii, cât și în rândul utilizatoarelor private,  deoarece este considerată deosebit de durabilă și combină avantajele unghiilor stabile cu gel cu simpla aplicare a ojei convenționale. Și cel mai bun lucru: unghiile naturale și frumoase pot fi ușor realizate acasă.

Ce este oja semipermanentă?

Această ojă este un amestec de gel UV și pigmenți de ojă colorată. Se aplică pe unghie în mai multe straturi subțiri și se fixează sub lampa UV . În timp ce oja normală ar trebui pur și simplu să se usuce la aer după aplicare, oja semipermanentă funcționează pe același principiu ca și oja cu gel: materialul trebuie uscat după aplicare prin expunerea la radiații sub o lampa UV.

Rezultatul arată foarte asemănător cu unghiile cu gel, dar diferența este că unghia naturală pe unghiile cu gel trebuie depusă în prealabil, deoarece consistența gelului este mai groasă decât cea a lacului UV. În consecință, unghiile nu pot respira deosebit de bine și devin fragile, ceea ce nu este cazul cu oja semipermanentă.

Cel mai bine este să achiziționezi un kit de unghii cu gel de la Nailsup . Tot ce ai nevoie pentru a-ți picta unghiile este inclus aici. În plus, toate accesoriile sunt adesea mai ieftine într-un set, decât dacă ar fi să cumperi totul individual online. Seturile vin de obicei cu o selecție largă de culori, dar este recomandat să începi cu culori clasice, cum ar fi roșu sau tonuri nud.

De ce ai nevoie pentru oja semipermanentă?

Dacă preferi să cumperi accesoriile individual, vei avea nevoie de toate echipamentele de care ai nevoie pentru realizarea unei manichiuri bune și ustensilele speciale. Aceasta include:

Acetonă pentru ojă și tampoane pentru a îndepărta vechiul strat de ojă.

Un băț de portocal pentru a împinge cuticula înapoi.

O pila de înaltă calitate care scurtează unghiile și sigilează capetele.

Primer, bază și diferite nuanțe de ojă semipermanetă

Lampa UV

Pregătește unghiile

În primul rând, pregătește cu atenție unghia împingând înapoi cuticula și apoi taie cu o forfecuță bună părțile proeminente. Folosiți o pilă pentru a modela unghiile și apoi degresează-ți unghiile cu soluția de îndepărtare a ojei.

Aplică pe unghii baza transparentă și las-o să se întărească sub lampa LED pentru 30 secunde- 2 minute. Important : pe unghiile tale va apărea un „strat de transpirație” oarecum lipicios, pe care nu trebuie să îl îndepărtezi. Servește că bază adezivă pentru următorul strat , oja UV.

Aplică oja semipermanenta în mai multe straturi

Acum ar trebui să aplici lacul colorat în mai multe straturi unul după altul și să îl lași să se întărească din nou sub lumina LED. Ar trebui să iei în considerare următoarele:

În loc să aplici oja prea groasă, este mai bine să aplici câteva straturi subțiri unul peste altul până când ești mulțumită de rezultatul culorii. De obicei, două straturi sunt suficiente și nu trebuie să aplici mai mult de patru straturi. În caz contrar, unghiile vor fi prea groase.

O oja normală nu funcționează cu oja UV, trebuie întotdeauna să folosiți oja specială UV .

Sigilează manichiura cu un top coat

Stratul superior de pe unghie este un strat de protecție. Poți elimina „stratul de transpirație” care se formează pe acest strat. Și gata, unghiile semipermanente perfect lăcuite și durabile sunt gata.

Spre deosebire de ojele convenționale, oja UV durează până la trei săptămâni fară descuamare sau despicare. De aceea, multora le place să o folosească, mai ales în vacanță.

related posts

Modifică setările cookies