(P) Reconversia profesională – o realitate posibilă sau doar un vis?


Suntem siguri că ai în jurul tău persoane care lucrează în același loc de peste 15-20 de ani, și persoane care își schimbă frecvent job-ul sau chiar domeniul în care profesează pentru că simt nevoia de ceva nou în viața lor. Schimbarea carierei este un pas înfricoșător de făcut, care îți poate aduce la început multă anxietate și nesiguranță, dar și multe satisfacții. Poate fi dificil să treci de la un job de contabilă la unul de cosmeticiană, iar această schimbare poate să nu fie văzută de către apropiați cu ochi buni, însă dacă crezi că merită, nu mai sta pe gânduri.


Reconversia profesională – un vis ce se poate transforma în realitate

Nu oricine are curajul de a o lua de la zero într-un domeniu nou de activitate. Însă dacă ai curajul să îți urmezi visul, lucrurile nu au cum să meargă rău. Avem totuși câteva sfaturi pentru tine în acest sens:

Informează-te despre job-ul către care vrei să te orientezi – vorbește cu oameni care lucrează în acel domeniu și fă o listă cu avantaje și dezavantaje pentru a lua cea mai bună decizie,

Urmează un curs de specializare în timpul liber – Înainte să îți dai demisia de la job-ul actual și să depui CV-uri pentru job-ul visurilor tale, asigură-te că îți place cu adevărat. Înscrie-te în timpul liber la un curs de specializare (cosmetică, IT, content writing, design grafic, etc.) și vezi dacă îți aduce un nivel înalt de satisfacție.

Fă-ți un plan și pune deoparte bani – S-ar putea ca lucrurile să nu meargă atât de bine în primele luni, dar asta nu ar trebui să te descurajeze, atâta timp cât ți-ai făcut un plan și ai economii puse deoparte pentru câteva luni. Dacă job-ul actual îți permite, îți poți lua al doilea job în domeniul în care vrei să faci reconversia profesională pentru a vedea dacă te poți susține.

Reconversia profesională îți poate aduce multe beneficii, de la satisfacție personală, la relații sociale și venituri mai mari. Schimbarea carierei este posibilă nu doar la 30 de ani, ci chiar și la 50 de ani. Atâta timp cât ești determinat să faci o schimbare în viața ta și îți propui să excelezi acest domeniu în care te aventurezi, nimeni și nimic nu ar trebui să îți stea în cale. 

related posts

Modifică setările cookies