Par vopsit? Cum procedezi ca sa-l ingrijesti corespunzator


Vopseaua de par are marele avantaj de a-ti permite sa-ti schimbi look-ul intr-un timp foarte scurt si cu minimum de efort. Pe de alta parte, dezavantajul este acela ca efectul ar putea sa dispara intr-un interval de timp destul de mic daca nu iti ingrijesti parul corespunzator. De aceea, iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile pentru a preveni decolorarea si distrugerea firelor.

Tag-uri:

1. Spala-ti parul mai rar. Chiar daca suna simplu, nu multe doamne si domnisoare tin cont de aceasta sugestie. Spalarea parului implica insa, de cele mai multe ori, apa fierbinte si sampon ales gresit, elemente care contribuie la estomparea culorii.

2. Spala-te cu apa calduta. Asa cum ai invatat deja, apa fierbinte nu doar ca absoarbe uleiurile naturale din firele de par, ci si elimina pigmentul, anuland efectul vopselei de par mai repede decat ar trebui. Alege o temperatura potrivita deci si nu te spala la fel de des ca in timpul verii.

3. Foloseste sampon si balsam adecvate. Aceste produse contin o formula speciala, care protejeaza culoarea si care sunt mai delicate cu firul de par decat celelalte de pe rafturile magazinelor. E important ca pe intreaga perioada in care etalezi o alta culoare decat cea naturala sa le folosesti cu regularitate, caci altfel, efectul nu va fi cel scontat.

4. Nu abuza de foen, placa de par sau alte electronice. Caldura excesiva contribuie la decolorarea parului, asa ca ar fi bine sa il lasi sa se usuce natural si sa folosesti placa sau foen-ul doar in cazuri speciale. O mica atentionare insa! Se spune ca daca imediat dupa vopsire iti indrepti suvitele, culoarea se va fixa mai bine.

5. Da-i parului timp. Limiteaza schimbarile! De fiecare data cand iti vopsesti parul, il supui unui scurt atac cu chimicale. Cu cat iti schimbi mai des look-ul, cu atat mai mari vor fi daunele asupra firului. Sugestia noastra? Fa orice modificare gradual si parul iti va multumi.related posts