Recomandări de beauty și întreținere pentru Alina Ceușan, înainte de nuntă. Doctorul specialist Elena Martin știe ce vor fetele frumoase


Aflată în plină pregătire de nuntă, Alina Ceușan e interesată de tot ce înseamnă trucuri de frumusețe. Și-a asociat imaginea cu cea a unui medic în care crede cu toată tăria, dr. Elena Martin. Iată ce recomandări face doamna doctor româncelor.


Primăvara este ideală pentru a afla care sunt cele mai noi secrete de frumusețe, cum să ne protejăm de soare și de efectele lui din ce în ce mai nocive asupra pielii, ce noutăți au mai apărut în materie de tratamente neinvazive, miniminvazive și intervenții estetice.

Am stat de vorbă cu Dr. Elena Martin, unul dintre cei mai tineri și pasionați medici esteticieni cunoscuți la noi în țară, dar și în străinătate, într-un material exclusiv Perfecte.ro

Ce recomandă un medic tânăr, fetelor tinere care vin în cabinetul lui și cer tot felul de intervenții?

Frumusețea înseamnă armonie. Ne dorim o piele sănătoasă și prevenirea îmbătrânirii. Atunci când există indicația corectă intervențiile estetice reprezintă un aliat de nădejde. Nu recomand excesele de niciun fel, nu recomand deciziile luate în pripă. Este foarte important însă, ca atunci când alegem o intervenție estetică, să plecăm de pe patul de operație la fel de sănătoși precum am venit, dar mai frumoși. Primul pas în acest sens este alegerea medicului potrivit.

Sunteți de acord cu intervențiile estetice înainte de 30 de ani?

Da, vârsta este doar un număr. Vrem sa ne vedem mai frumoase în oglindă și să ne simțiți mai încrezătoare. Ridurile de expresie pot apărea și la 20 ani, depinde de foarte mulți factori, dar și de genă, așa și le tratăm in consecință cu botox ca să nu se intensifice. Cred că tratamentele făcute responsabil, la timpul lor, sunt binevenite.

Alina Ceusan am văzut că este una dintre vedetele care vă recomandă. Dumneavoastră ce îi recomandați ca și medic, înainte de nunta mult așteptată?

Este foarte frumoasă, vrem să radieze! Alinei îi recomand, ca oricărei fete frumoase și informate, care vrea să aibă grijă de pielea ei, curățarea tenului cu dermalinfusion. Este o procedură revoluționară, care are efecte minunate asupra tenului.

Dermalinfusion realizează simultan 3 procedee extrem de importante pentru o piele curată și sănătoasă: exfoliere, extracție din pori,
infuzie de seruri. Efectele procedurii nu se opresc atunci când tratamentul se termină, deoarece terapia stimulează reînnoirea țesutului, are loc o îmbunătățire continuă, pe măsură ce celulele noi și sănătoase se ridică la suprafață! Astfel strălucirea și netezimea pielii durează zile întregi!

Cheia tehnologiei constă în linia sa de seruri speciale și profesionale Pro-Infusion. Fiecare ser este rezultatul unei cercetări avansate în domeniul științei îngrijirii pielii și este conceput pentru a trata o anumită afecțiune specifică a pielii, precum: hiperpigmentări (post-operatorii, melasmă, lentigo), acnee și cicatrici postacneice, linii și riduri fine, pori măriți, ten gras, ten deshidratat, texturi neuniforme, piele aspră.

O altă procedură nouă, care mie îmi place tare mult, și pe care o recomand cu drag pacientelor mele, este Aquagold, care este tratamentul numărul 1 în SUA pentru ten, și metodă de înfrumusețare împrumutată de peste Ocean și constă în introducerea în derm prin intermediul unui dispozitiv prevăzut cu ace fine din aur a unor substanțe nutritive. Ne place aurul, în toate formele lui, nu? Rezultatele se văd încă de la prima ședință. Tenul arată foarte bine, ridurile fine și petele sunt estompate. Și mai recomand Volite, este primul tratament injectabil de hidratare cu rezultate clinic dovedite, care ține până la 9 luni.

Care sunt cele mai solicitate intervenții în această perioadă?

Sincer, toate. Operăm blefaroplastii zilnic, este intervenția care șterge zece ani de pe chip, are recuperare rapidă, privirea devine mai luminoasă. Apoi sunt operațiile de mărire sau reducție de sâni. Sunt foarte cerute și tratamentele non invazive de curățare profesioanală de care v-am povestit mai sus și mă bucură. Pentru că a întreține tenul este cea mai importantă.

Dar cele mai noi?

Aquagold si Dermaliftinfusion sunt cele mai noi. Mai este laserul Alexandrite: acesta este cel mai rapid dintre toate tipurile de laser şi
funcţionează cel mai bine pentru a trata zone mai mari de pe corp, în cazul pacienţilor care au o piele deschisă la culoare (fototip cutanat I – III). Laserul Alexandrite este eficient și în cazul firelor de păr mai subțiri, puțin pigmentate, cum ar fi cele de la nivel facial.

Și actrița Diana Dumitrescu v-a vizitat recent. Ce tratamente au voie să facă femeile însărcinate, ce a făcut Diana, și ce nu recomandați să facă femeile în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii eu recomand hidratarea și curățarea feței cu oxigen hiperbar, ajută inclusiv la dispariția petelor roșiatice pe care multe gravide le fac pe față în sarcină, e important mai apoi să folosescă o  crema antivergeturi, să poarte bustieră pentru ca sânii să rămână fermi, e la fel de importantă alimentația sănătoasă, și foarte importantă este protecție solară. Dacă apar pete de la soare pe tenul gravidelor, ele sunt foarte greu de eliminat mai târziu. Diana e o graviduță tare frumoasă, e foarte bine informată.

Sunteți mama unui băiețel de doar 1 an și arătați impecabil. Care sunt sfaturile dvs pentru o recuperare rapidă după naștere?

Cel mai dulce băiețel, vrei să zici. Energie pozitivă, joacă multă. Fac cu drag ce fac, mă împart cu bucurie între familie și cabinet, eu sunt fericită cu ceea ce fac, mă atașez de pacienții mei, iubesc să văd oameni fericiți, pentru că eu, la rândul meu, sunt fericită cu ceea ce am, cu ceea ce sunt, cred că fericirea ne face frumoși, cred că bunătatea ne face luminoși, cred că armonia ne dă energie, restul se rezolvă în cabinetul medicului estetician.

Dacă ați face recomandări pe grupe de vârsta, ce trebuie să facă o femeie la 20 de ani, la 30 de ani, la 40, si după 50 de ani, care ar fi acestea?

La 20 hidratarea pielii e foarte importantă. De la 30 de ani începem să prevenim cu tratamente anti-ageing, folosim
cu decență botoxul și acidul hialuronic ca ridurile fine să nu avanseze le ținem pe loc.

La 40 de ani, în funcție de necesități, putem opta pentru proceduri chirugicale, blefaro sau endolift. Depinde cum am parcurs primele etape. Dacă am avut grijă de pielea noastră atunci tot injectabilele ne vor ține în formă.

Dacă până la 50 am făcut tot ce amintesc eu mai sus, menținem. Dacă nu, chirurgia face minuni. Se rezolvă orice. Starea de bine interioară e importantă.

Vine vara, soarele a devenit tot mai problematic, ce recomandați înainte de expunerea la soare?

Protecție solară din 2 in 2 ore. Make-up medical care protejază impecabil și hidratează în același timp. Și beți apă multă,
știu că sună așa, clișeistic, dar chiar e important ca vara să vă hidratați. Volite, despre care v-am povestit mai sus, face minuni vara. Treceți apoi pe la un cabinet și verificați-vă alunițele!

Este necesar să scoatem toate alunițele de pe corp?

Nu. E nevoie doar de monitorizare. Ce e de scos stabilim la dermatoscopie. Dar nu neglijați asta înainte de vară.
 

related posts

Modifică setările cookies