Regulile pe care trebuie sa le urmezi daca vrei sa faci un selfie perfect


In ultimii ani, selfie-urile au inceput sa ocupe un loc de cinste in albumele de pe retelele de socializare. Stii insa cum sa faci un selfie perfect?


Fotograful olandez Willem Popelier a scris o carte pe aceasta tema si, dupa o analiza intensa a mai multor imagini de tip selfie, a intocmit 66 de sfaturi pentru pasionati. El o va lansa in curand si, cu toate ca nu si-a dorit sa dezvaluie toate secretele, a oferit totusi presei cateva informatii.

Willem sustine ca e foarte important sa ai lumina buna in momentul in care faci un selfie. Daca stai intr-un spatiu intunecat, e mai bine sa amani momentul in care faci poza decat sa exagerezi apoi cu filtrele. Asa ca ai grija sa fii in preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumina atunci cand iti faci un selfie.

Totodata, sursa de lumina trebuie sa fie in fata ta, putin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina sa-ti incadreze frumos fata. Nu folosi blitz-ul decat in cazuri de obscuritate maxima. Selfie-urile tale ar putea iesi arse, cu frunte lucioasa si ochi rosii. 

E indicat sa faci selfie cu ajutorul camerei din spatele telefonului, intrucat calitatea pozelor va fi mult mai buna. Kim Kardashian, regina selfie-urilor, asa procedeaza. Mai mult decat atat, ea se fotografiaza in fata unei oglinzi, pentru a se vedea totusi si a controla felul in care arata. 

In plus, specialistii de la Samsung sustin ca e important sa-ti gasesti unghiul potrivit daca vrei sa-i impresionezi pe toti cu felul in care arati. Cauta postura in care arati cel mai bine si abia apoi fa poza. Intinde mana la maximum si asaz-o mai sus de linia capului, astfel incat sa eviti un "nas enorm", iar trasaturile fetei sa fie in armonie perfecta. Kim Kardashian spune ca e indicat ca mereu sa ai telefonul putin mai sus decat linia capului.

Nu in ultimul rand, importanta e naturaletea. Renunta la duck face (botic de rata) si la posturile de model luat prin surprindere. Lumea stie sa recunoasca un selfie. Si, daca vei avea atitudinea de "oops, nu stiam ca mi se face o poza" intr-o poza facuta de tine, in care ti se vede si mana intinsa, oamenii isi vor face o parere... Genul acesta de selfie-uri sunt atat de nenaturale incat sa nu te miri daca primesti unfriend.

related posts

Modifică setările cookies